Dacia ofera Sandero pe bioetanol in Franta

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.03.2010
Dacia va vinde in Franta o versiune pe bioetanol a modelului Sandero. Noul derivat va fi produs la uzina din Pitesti si va putea fi reciclat in proportie de 95% la finalul vietii.

Dacia incearca sa isi diversifice oferta pe piata din Franta cu o noua versiune a modelului Sandero. Potrivit site-ului Cercle Finance, constructorul roman a anuntat la inceputul saptamanii ca va lansa o versiune pe bioetanol a hatchback-ului, pentru a-si largi oferta de vehicule care ruleaza pe combustibili alternativi. Surpriza o reprezinta faptul ca noua versiune va fi produsa la uzina din Pitesti.

Site-ul francez anunta ca versiunea ecologica a modelului Sandero va pleca de la 10.200 de euro, cu taxe incluse, pret valabil pentru nivelul de echipare Laureate. Pentru francezii care isi doresc varful de gama Prestige, Dacia percepe incepand cu 11.300 de euro.

Potrivit informatiilor furnizate de constructorul autohton, versiunea pe bioetanol a hatchback-ului romanesc va ingloba 5% plastic reutilizat. Mai mult decat atat, la finalul vietii, masa automobilului poate fi reciclata in proportie de 95%.

Versiunea pe bioetanol a modelului Sandero nu este o noutate, hatchback-ul beneficiind de o varianta similara in America de Sud, unde se vinde sub sigla Renault.

via | mediafax

Comentarii (3)

  • Stelian_Opincariu
    Dacia ca intotdeauna isi rasplateste clientii cu tot felul de surprize placute! Dorim noi cititorii sa vedem si un Duster pe bioetanol!
    6 0
  • ceva ceva
    Ne mutam, de la GPL-ul pt entuziasti la bioetanol pt ecologisti. Asa mai merge si daca nu stiam ca san'dero se vinde in america de sud unde consumul de bioetanol ocupa cam jumatate din combustibilul de pe piata, era chiar o surpriza mare!
    Sunt multe avantaje aici, de la faptul ca materia prima este diversa si e reciclabila, la faptul ca nu polueaza mai deloc, performantele sunt mai bune, arderea e mai mare deci, cel mai probabil nu vor lasa aceleasi piese la supape si la racire care trebuie sa fie mult mai rezistente.
    Daca va fi sau nu disponibila in romania ramane de vazut...sau vor beneficia doar cei din franta, ca deh..."la noi e bune astea care este"
    3 0
  • Dumitru
    ptr IronR
    Problema in cazul Romaniei este lipsa unei retele de distributie pentru bioetanol.
    Probabil ca si la noi se va vinde atunci cand vei avea de unde sa alimentezi.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru