Dacia renunta la 300 de angajati

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 13.01.2009
Dacia anunta ca nu va prelungi contractele de munca a 300 de muncitori, ca va reduce productia zilnica si nu va mai acorda tichetele de masa angajatilor.

Esential

1.085 de vehicule pe zi sunt produse la Dacia.

Francois Fourmont, directorul Dacia, a anuntat luni seara ca 300 de angajati ai companiei romanesti vor nu vor mai lucra de la sfarsitul acestei luni. Este vorba despre 300 de angajati ai contracte de munca expira la sfarsitul lunii ianuarie 2009.

Este a doua oara in ultima luna cand Dacia face reduceri de personal, dupa ce in luna decembrie a anului trecut s-a mai renuntat la 620 de angajati cu contracte de munca pe o perioada determinata. "Deciziile privind programul de productie de la Automobile Dacia se iau doar pentru intervale de maximum o luna, din cauza incertitudinii existente pe piata. In situatia actuala, nu putem lua decizii pentru intervale de timp mai lungi. De asemenea, am decis sa nu acordam tichetele de restaurant in aceasta luna", a declarat Francois Fourmont, conform Mediafax.

Dacia a anuntat ieri ca va intrerupe din nou productia in perioada 26 ianuarie – 8 februarie, pe fondul scaderii cererii pe piata auto. Producatorul auto intern a consemnat anul trecut o cota de piata de 27 procente, in Romania.

In plus, Dacia a scazut cadenta de productie, de la 1.360 de unitati la 1.085 vehicule pe zi. Sindicatul angajatilor Dacia a anuntat ca va organiza, in urma ultimelor decizii, un miting de protest la care sunt asteptate cateva mii de persoane.

Via | Mediafax

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Sindicatul
    Hahahaha ...... SIndicatul.
    Tare sunt curios ce masini conduc cei de la sindicat.
    Sa puna banu si sa cumpere ei Dacie.
    0 0
  • DACIA
    CONDUC AUTOMOBILE DACIA, NU SUNT SAMSARI DE MASINI UUUUUUUUU
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru