Daimler si Renault vor dezvolta o platforma pentru viitorul Smart

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.01.2010
Daimler discuta cu Renault posibilitatea dezvoltarii in parteneriat a unei platforma cu propulsie spate pentru viitoarele modele Smart. Tinta nemtilor este de a renaste astfel modelul Smart ForFour.

Daimler si Renault continua discutiile pentru un parteneriat viitor, incercand sa exploreze limitele pana la care colaborarea dintre cele doua parti ar putea merge. Declaratia a fost facut de insusi Dieter Zetsche, boss-ul Daimler, care a anuntat ca o decizia oficiala va fi luata abia la mijlocul anului.

Pana acum discutiile dintre francezi si germani au avut in vizor platforme, motoare comune si costuri reduse pentru componente. Momentan insa, eforturile ambelor parti se concentreaza asupra largirii gamei Smart si asupra cresterii productiei.

Se pare ca Daimler si Renault iau in calcul posibilitatea lansarii unei platforme cu propulsie posterioara pentru inlocuitorul lui Smart Forfour. Aceste informatii intaresc declaratiile lui Anders-Sundt Jensen, boss-ul Smart, care vorbea anul trecut despre o platforma cu ampatament marit pentru un posibil ForFour.

Se stie ca lansarea modelului cu cinci usi, dezvoltat pe platforma lui C-Klasse, a fost programata pentru 2005 dar mai apoi amanata.

Zetsche a declarat insa recent ca lansarea unei viitoare game de modele Smart depinde in cea mai mare parte de un parteneriat solid cu un al constructor de talie mondial, deci cel mai probabil cu Renault.

via | themotorreport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru