Daimler vrea sa fie lider pe piata supraalimentatoarelor

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 03.12.2007
Mercedes intentioneaza sa creeze sisteme proprii de supraalimentare.

Esential

50 la suta dintre supraalimentatoarele folosite de Mercedes sunt construite de o companie creata de Daimler.

Supraalimentarea motoarelor este o tehnologie din ce in ce mai cautata de clientii de masini si implicit de producatorii auto. Numarul masinilor pe benzina, dotate cu supraalimentator, a crescut intr-un ritm rapid.

Datorita cererii ridicate pentru astfel de sisteme, producatorii auto cauta solutii in acesta chestiune. Astfel, Daimler a anuntat ca intentioneaza sa devina intr-o prima faza lider pe piata sistemelor de supraalimentare din Europa si ulterior sa preia conducerea la nivel mondial.

Leopold Mikulic, seful diviziei de motoare de la Mercedes, a declarat: „ Nu mult de aici inainte vom deveni al treilea furnizor de sisteme de supraalimentare“. Pentru acest lucru Mercedes trebuie sa creeze propria tehnologie de supraalimentare.

In prezent Mercedes cumpara sisteme de supraalimentare, in proportie de 50%, de la IHI Charging Systems International, o companie creata de Daimler si niponii de la Ishikawajima-Harima Heavy Industries. Restul sistemelor de supraalimentare sunt achzitionate de la producatorii specializati BorgWarner si Honeywell.

Taguri: Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru