Designerul Jaguar: ”Mi-ar plăcea să avem un automobil de talia lui Mini”

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.04.2012
Ian Callum, şeful de design Jaguar, susţine că şi-ar dori să vadă în gama constructorului englez un automobil de talia unui Mini. Eforturile se vor concentra însă asupra unui urmaş pentru X-Type.

Jaguar simte nevoia de a-şi extinde gama. A făcut-o recent cu varianta break a actualului XF şi pe viitor ar putea încerca să atace clasa medie cu un rival pentru BMW Seria 3 şi Audi A4. Totuşi, există şi dorinţa de a vedea un reprezentant al constructorului britanic în segmentul MINI.

O susţine chiar Ian Callum, designerul şef Jaguar. Într-un interviu acordat unei reviste britanice, Callum a declarat: “Ne-am gândit la o mulţime de produse pe care Jaguar ar putea să le propună publicului. Trebuie să recunosc că ideea mea preferată este aceea a unui automobil mic. Îmi place să mă gândesc că într-o zi am putea avea un Jaguar de dimensiunile unui Mini. Din păcate, în acest moment, un asemenea proiect nu ar fi destul de matur pentru evoluţia brandului“, a concluzionat Callum.

Tot el a subliniat şi faptul că trebuie urgentată strategia de extindere a gamei. “Suntem conştienţi de acest lucru. Trebuie să o facem. Şi nu doar din raţiuni economice, ci şi pentru că trebuie să creştem vizibilitatea brandului.“

Cele mai plauzibile scenarii pentru viitorul brandului britanic anunţă un model de clasă medie, urmaş al lui X-Type.

Ipoteza este întărită de o declaraţie a aceluiaşi Ian Callum: ”Suntem în căutarea unor proiecte contemporane pe care le-am mai încercat”.

via l autoblog

Comentarii (4)

  • grigore
    Taci...
    ...ca vorbesti prostii... :)
    Fa tu inlocuitorul lui X-Type si mai vedem noi...
    3 3
  • AndreiRN
    NANO
    Si cine va opreste sa aduceti Nano pe piata?
    5 1
  • BaditzaEx
    @grigore
    grigore din romanika, apreciaza prin vastele sale studii si din infinitatea experientei sale, ca un NEICANIMENI ca Ian Callum ar tre sa taca, deoarece vorbeste prostii. Si ATAT ! =))
    Superb !!! :))
    3 1
  • BaditzaEx
    @grigore
    stimate domn GRIGORE( si atat ), eu zic sa va luati repede Golanul Diezel ( sau la pas ) si sa bateti drumul pana la acest mister sa-i dati si vreo 2 palme pentru impertinenta crasa de a debita aceste ineptii ;-)
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru