Designerul lui Ford Mustang a murit in urma unui infarct

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.03.2010
Donald Frey, omul care trasat liniile modelului legendar Ford Mustang din 1962, a incetat din viata la varsta de 86 de ani, in urma unui infarct.

Esential

2.000.000 de americani si-au cumparat un Mustang in primii doi ani de la lansarea modelului.

Toti fanii Ford si in special cei ai modelului Mustang sunt in doliu zilele acestea. Donald Frey, omul care a desenat liniile muscle-car-ului legendar din 1962 a incetat din viata la varsta de 86 de ani. Moartea lui Frey a survenit in data de 5 martie din cauza unui infarct, insa vestea este facuta publica recent.

Designerul american s-a bucurat de celebritate incepand cu 1962, atunci cand impreuna cu Lee Iacocca, pe vremea aceea manager general Ford, s-a angajat intr-un proiect indraznet, care avea ca rezultat final crearea unei masini sportive, cu motor frontal si cu acoperis rabatabil.

Cei doi au lucrat insa in mare secret, conducerea de pe atunci nefiind de acord cu o asemenea extensie a gamei. Atunci cand secretul a devenit public, Henry Ford II l-a amenintat pe Frey cu retragerea licentei daca modelul nu va avea succes.

Se pare insa ca si cele mai optimiste previziuni ale vremii (80.000 de unitati pe an) au fost depasite, in doar doi ani doua milioane de americani optand pentru nou nascutul Mustang.

via | nytimes

Comentarii (5)

  • R.I.P.
    Mare om...a scris o pagina foarte mare in istoria automobilismului cu Mustang fiind aproape un simbol al masinilor americane...
    10 2
  • Bentley
    Sa-i shie tarana usoara...
    .
    3 2
  • seria '64
    Una dintre cele mai frumoase masini ever made!
    2 1
  • R.I.P.
    2 2
  • un roman
    Eu stiu ca un american de origine romana a desenat una din versiunile face-lift, sper sa nu ma insel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru