Designerul Volvo părăseşte barca suedeză pentru părintele Geely

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.11.2011
Peter Horbury, designerul şef Volvo, părăseşte funcţia pentru a conduce departamentul similar al părintelui Geely, proprietarul constructorului suedez.

Mutare neaşteptată în cadrul Volvo. Deşi nimeni nu se aştepta ca preluarea constructorului suedez de către chinezii de la Geely să influenţeze activitatea Volvo, inevitabilul s-a produs. Peter Horbury, şeful de design Volvo, se va transfera la părintele Geely în fruntea departamentului de creaţie.

Deşi suedezii sunt deţinuţi de chinezi, ambele companii funcţionează cu departamente de design diferite. Stefan Jacoby, directorul executiv Volvo, a declarat: "Peter Horbury a jucat un rol extrem de important pentru designul Volvo de-a lungul unei lungi perioade de timp. El are o poziţie legendară în istoria automobilelor noastre. Îi doresc mult succes în cadrul noii poziţii."

Omologul său, preşedintele Geely, s-a arătat încântat că Horbury a acceptat oferta de a conduce dezvoltarea designului companiei chineze pentru următorii ani. "Experienţa sa vastă în domeniu va fi un element cheie pentru viitorul succes al produselor Geely", a declarat Li Shufu.

Horbury, în vârstă de 61 de ani, şi-a început cariera la Volvo în 1991.

A lucrat mai apoi, începând cu 2002, pentru o scurtă perioadă în cadrul grupului Ford, unde a continuat să deseneze pentru Volvo, dar şi pentru branduri ca Aston Martin, Jaguar şi Land Rover. În 2004 a fost numit director de design la Ford, pentru ca cinci ani mai târziu să se întoarcă din nou la Volvo în funcţia de vice-preşedinte al departamentului de design. 

via | autocar

Comentarii (3)

  • Sunt curios cine il va inlocui si de unde va veni.
    9 0
  • va fi inlocuit probabil de jonathan disley
    si frumos ar fi fost sa traduceti ca la carte nu ca in clasa a doua:

    "Volvo design chief Peter Horbury will move to parent brand Geely as senior vice president of design, it has been announced."

    se va ocupa de design pe holdingul Geely, nu pe brandul geely.
    6 0
  • @Andy
    Vezi ca ti-am raspuns pe topicul despre cumpararea lui SAAB de catre chinezi, este important sa citesti...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru