Detalii despre noul Mercedes Gullwing

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 28.10.2008
Noua generatie a supercar-ului german de la Mercedes se pregateste sa atace Ferrari, Lamborghini si Porsche.

Divizia de performanta de la Mercedes-Benz lucreaza din greu la supercarul C197, care va deveni, pe piata, noua generatie Gullwing. Modelele de teste au fost surprinse de fotografii spion cu numeroase ocazii, de fiecare data camuflate serios. Cu toate acestea, Mercedes a dezvaluit informatii in legatura cu acest model clientilor sai premium, care au oferit cateva date mai departe jurnalistilor australieni de la Drive.

Gullwing va avea un pret de pornire in jurul valorii de 150.000 euro, plasand acest model in segmentul lui Lamborghini Gallardo si Ferrari F430. Supercarul va debuta in anul 2009 la Salonul Auto de la Frankfurt. Motorul AMG in configuratie V8 si capacitate de 6.2 litri a fost modificat si va fi montat frontal. Puterea ar trebui sa ajunga la 572 cai putere si cuplul motor la o valoare de 700 Nm. AMG promite o cutie cu sapte trepte si dublu ambreiaj, montata in fata puntii spate, pentru o distributie aproape perfecta a masei: 48/52. Baia de ulei va fi cu sorb uscat, ceea ce ajuta performantele, permitand asezarea cat mai joasa a motorului.

Manevrabilitatea va fi ajutata de distributia maselor si aerodinamica, pe cand cutia de viteze ultra-rapida va oferi cifre de acceleratie comparabile cu Bugatti Veyron.

Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h ar trebui sa fie sub patru secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 km/h. Clientii AMG sunt cunoscuti pentru obisnuinta lor in a comanda vehicule cu aceasta restrictie inlaturata, permitand trecerea cu usurinta peste bariera de 300 km/h.

Ca premiera pentru Mercedes-Benz si divizia sa de performanta, AMG, C197 va avea un sasiu din aluminiu care va folosi o noua tehnologie de constructie, avand tinta de a mentine masa totala a modelului pana in 1650 kg. Gullwing va folosi o platforma complet noua, diferita de modelul actual SL si chiar si de noul model SL, care va fi lansat in 2012.

AMG a primit responsabilitatea dezvoltarii supercar-ului, cu toate ca va lucra in tandem cu HWA – compania lui Hans Werner Aufrecht – fondatorul AMG. De altfel, Gullwing va fi primul model care va aparea pe piata doar in versiune Mercedes-AMG.

Usile  de tip fluture, care au aparut pentru prima data pe 300 SL “Gullwing”, vor fi si ele prezente, iar interiorul va fi inspirat din cel al aceluiasi model. Mercedes se asteapta ca presa si pasionatii sa denumeasca modelul “Gullwing”, indiferent de ce denumire ii vor da acestia, la fel cum s-a intamplat si cu modelul 300 SL.

C197 nu va fi succesorul lui SLR, ci va fi pozitionat intre SL 63 AMG si SL 65 AMG Black Edition. Mercedes-Benz intentioneaza sa produca o serie limitata de 5000 exemplare ale modelului. O versiune decapotabila cu acoperis textil, fara usile “fluture”, va aparea in 2011.

Via | Drive   

Taguri: AMG, Gullwing, Mercedes

Comentarii (3)

  • Crysty
    Mercedes
    Va dati seama cati bani au ziaristii daca ii platesc pe clientii premium ai Mercedes pt informatiile furnizate? Ma faceti sa rad!
    Si nu cred ca se pozitioneaza intre SL 63 si SL 65 Black Series! Ci mai sus!
    0 0
  • @Crysty tu chiar n-ai ce face decat sa lasi comentarii idioate pe aici?! clientii premium Mercedes au deja bani si ii doare in cot, de aceea pot da informatiile mai departe fara sa-i intereseze, si la putere/performante conform informatiilor date, este situat intre sl63 si sl65 black
    0 0
  • Tu daca ai fi client premium al Mercedes (ai avea foarte multi bani) ai avea timp sa stai sa dai declaratii idioate la niste jurnalisti ? Sa fim seriosi! Acei oameni sunt foarte ocupati si au putin timp liber la dispozitie, si sa stea sa le spuna jurnalistilor despre Gulwing... ma indoiesc. NU ai inteles comentariul meu! Mai citeste-l o data dar cu atentie! Stiam ca au bani clientii premium ai Mercedes! citeste de 2 ori inainte sa faci o afirmatie... idioata! Si daca te intereseaza unde este pozitonat dupa datele tehnice e intre SL 63 si SL 65! SL 65 Black Series este mai sus!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru