Detalii noi despre Lamborghini Aventador

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 12.02.2011
Oficialii constructorului italian Lamborghini au oferit publicului detalii noi despre succesorul lui Murcielago. Acesta va beneficia de serviciile unei structuri monococă a cărei masă este de 147.5 kilograme.

Esential

147,5 kilograme cântăreşte şasiul lui Aventador.

Oficialii Lamborghini au anunţat că succesorul celebrului Murcielago va debuta în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Cu puţin timp în urmă, italienii au început o campanie de teasing a acestui model, oferind în acelaşi timp şi detalii referitoare la viitorul supercar.

De această dată, oficialii constructorului italian vin cu o informaţie despre şasiul succesorului lui Murcielago. Denumit Aventador de pasionaţii mărcii, viitorul model Lamborghini va dispune de o structură de rezistenţă monococă din material compozit ce are la bază fibra de carbon, şi care cântăreşte 147,5 kilograme. Tehnologia utilizată de italieni este mult superioară, întrucât va reuşi să absoarbă mai bine energia în caz de accident, iar rigiditatea la torsiune este de 35.000 Nm.

În ceea ce priveşte habitaclul lui Aventador, inginerii au utilizat plastic armat cu fibră de carbon (Carbon-Fibre Reinforced Plastics), lucru ce a dus la o scădere masivă a masei totale a maşinii. Pentru eliminarea zgomotelor şi vibraţiilor, dar şi pentru a îmbunătăţi rigiditatea caroseriei, inginerii Lamborghini au utilizat spumă epoxidică, inserată în diferite puncte strategice ale acesteia.

În ceea ce priveşte suspensia, aceasta a fost inspirată din Formula 1, având amortizoarele montate pe caroserie şi amplasate transversal, forţele fiind transmise de la roată printr-o serie de tije speciale.

De asemenea, viitorul supercar italian va beneficia de un sistem hidraulic special, gata să crească garda la sol cu 40 de milimetri pentru a putea trece peste obstacole mici. Sub capota succesorului lui Murcielago se va regăsi un propulsor V12 capabil să producă 700 de cai putere.

Via | Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru