Detalii noi despre parteneriatul Aston Martin - Mercedes

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 31.03.2011
Mercedes şi Aston Martin se află de mult timp în tratative pentru împrumutul de tehnologie. De pe urma parteneriatului ar avea de câştigat subsidiarii Lagonda şi Maybach.

Informaţiile privind o eventuală colaborare între Aston Martin şi Mercedes circulă în presă încă din 2008. Surse neoficiale au vorbit despre o folosire comună a platformelor şi propulsoarelor, dar zvonurile nu au fost confirmate de reprezentanţii celor două companii.

Potrivit celor mai recente speculaţii, cele două branduri au încheiat un acord care prevede producerea viitorului Maybach la uzinele Aston Martin din Gaydon. Limuzina etalon a celor de la Daimler ar urma să împrumute platforma noii generaţii Mercedes S-Klasse şi să debuteze sub formă de concept la Salonul Auto de la Frankfurt de anul acesta.

La rândul său, Aston Martin ar putea beneficia de mai multe componente provenite din gama Mercedes. Printre acestea enumerăm platforma SUV-ului ML, ce urmează a fi folosită pentru viitorul Lagonda, şi propulsorul V8 biturbo de 4.7 litri, 435 de cai putere şi 700 de Nm.

Se pare că parteneriatul dintre cele două companii nu se va opri aici, planul de colaborare luând în calcul şi împrumutul tehnologiei hibride, a motoarelor diesel şi a platformelor.

Mai multe informaţii privind detaliile înţelegerii vor fi publicate în apropierea Salonului de la Frankfurt, din septembrie.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • un drum foarte bun
    Usor usor Renault cumpara si Aston Martin dupa ce a cumparat Mercedes. Se vede un viitor numai bun.
    2 31
  • Ba esti nebun frate, Mercedes este in grupul Daimler si are un parteneriat cu Renault. Esti praf, daia mnerge tara asta asa ca intelegi prostii.
    24 1
  • pacpac
    @dCi
    ce ai afirmat tu o sa se intample atunci cand dacia va deveni producator de masini tractoare si tancuri
    13 1
  • Bai oameni, ce a spus dCi ar trebui cenzurat!!! Pe aici nu mai citeste nimeni comentariile?
    16 1
  • @cei trei de sub dCi - nu vi se pare ca-i 1.04.2011 ... poate glumea omu' ...

    @AM - in afara de titlu .. "combinatia" este sau nu la kterink ? ( in ce hal poate sa arate cuvantul ala scris cu k . . si cand te gandesti ca unii scriu asa pe lucrarile de la scoala :P )
    2 0
  • cine castiga
    Mie putin greu sa vad cum Mercedes are de castigat de aici. Aston stiu sa faca profit ma gandesc din producerea de masini lux. Dar nu au ei tehnologia, motoarele si platformele performante de la Mercedes.

    Aparent mi se pare ca Mercedes plateste un pret mai inalt ca Aston Martin din afacerea asta.

    De asemenea din parteneriatul cu Renault mi se pare ca Mercedes plateste un pret mai mare.

    Mie doar mi se pare, ce stiu eu ce valori intra acolo si care sunt elementele parteneriatului lor.
    3 0
  • valentin
    Ce titlu de taran
    Combinatia anului......conbinatia
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru