Detalii noi despre viitorul supercar hibrid de serie Porsche 918 Spyder

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.08.2010
Viitorul Porsche 918 Spyder ar putea dezvolta mai mult de 718 cai putere, producţia sa urmând să numere doar 1200 de exemplare, evaluate la 500.000 de euro fiecare.

Esential

1200 de exemplare 918 Spyder de serie va produce Porsche.
500.000 de euro va costa un exemplar Porsche 918 Spyder de serie.

Porsche va aduce weekendul acesta la concursul de eleganţă Peeble Beach, desfăşurat peste Ocean, conceptul 918 Spyder, apreciat deja de publicul european pentru performanţele sale. Supercarul hibrid dezvoltat de Porsche a primit acordul consiliului de conducere pentru a intra în producţie, primele exemplare fiind programate să sosească în maxim doi ani.

Odată cu confirmarea versiunii de serie au început să apară şi primele informaţii legate de soluţiile pe care le va găsi Porsche pentru propulsia supercarului. Surse neoficiale susţin că sub caroseria viitorului 918 Spyder de serie se va găsi un propulsor mai puternic decât V8-ul de 3.4 litri şi 500 de cai putere, asistat de aceleaşi motoare electrice, trei la număr.

În aceste condiţii, versiunea de serie ar putea acumula sub capotă mai mult decât 718 cai putere, bagajul de resurse prezentat pe concept. Pentru a exploata cum se cuvine un asemenea ansamblu motor, Porsche va folosi celebra transmisie cu dublă ambreiere PDK.

Sistemele electronice de control, precum şi deja banalele camere care înlocuiesc oglinzile retrovizoare, vor fi proiectate pe un ecran tactil de 7 inch, poziţionat în centrul planşei de bord.

Porsche testează deja trenurile de rulare şi propulsie pe Nurburgring, având însă grijă ca acestea să fie bine ascunse sub o caroserie de Boxster şi Cayman. În condiţiile în care conceptul accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.2 secunde, nu a fost foarte greu pentru germani să stabilească un nou record pe circuitul de la Nurburgring: 7 minute şi 20 de secunde.

Porsche 918 Spyder va exista într-un număr redus de exemplare, oficialii din Stuttgart plănuind în total 1200 de unităţi, fiecare evaluată la aproximativ 500.000 de euro.

via | WCF

Comentarii (3)

  • Ivanoff
    Porsche Hibrid :))
    Cred ca deja se intind mult mai mult decat ii tine plapuma...
    Parerea mea e ca ar trebui sa-i lase pe cei ce au experienta in producerea de hibrizi sa faca astfel de masini,iar ei sa-si stoarca creierii si sa gandeasca ceva nou ca altfel nu va iesi altceva decat un pseudohibrid cu motoare electrice de 15-20 CP in stilul deja caracteristic BMW sau de ce nu Touareg doar de dragul senzationalului si a etichetei de "Hibrid".
    6 17
  • @ Ivanoff
    Ferdinand Porsche a construit primul Hibrid in urma cu 100 ani !
    Ferdinand Porsche a produs primul automobil hibrid in urma cu 100 ani ( http://www.answers.com/topic/lohner-porsche-mixte-hybrid ) ! In prezent, tehnologia ce va fi inmagazinata pe 918 Spyder este deja testata cu succes in curse de modelul Porsche 911 GT3 R Hybrid ( http://www.autoblog.com/2010/02/10/geneva-preview-porsche-911-gt3-r-hybrid/ ) .
    15 3
  • @@Ivanoff
    Si BMW a facut acum 100 de ani avioane,dar dc este sa se apuce iarasi ar fi varza.
    Cat despre motorsport,aici cine are bani are si tehnologii,apropos de asta,si Force India a avut anul trecut in F1 KERS :))
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru