Detalii oficiale despre viitorul Hyundai Coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 31.03.2009
Un oficial american Hyundai a oferit mai multe detalii despre viitoarea generatie a modelului Hyundai Coupe. Acesta va fi o sportiva ecologica inspirata din conceptul Veloster 2+2.

Hyundai isi doreste si o abordare mai sportiva a modelelor sale, drept pentru care se concentreaza mai nou asupra unui urmas pentru vechiul Tiburon. Premizele sunt bune avand in vedere ca Genesis Coupe se bucura de o popularitate in crestere in Statele Unite.

Viitorul Tiburon, cunoscut drept Hyundai Coupe in Europa, este asteptat sa debuteze oficial abia in 2011. Potrivit unei declaratii recente facuta de John Krafcik, CEO al diviziei Hyundai Motor America, viitorul coupe va fi pozitionat sub actualul model in ceea ce priveste dimensiunile si pretul. Dezvoltarea noului model se va face pe baza platformei cu tractiune fata regasita pe Accent si Elantra, ceea ce va permite economisirea unor costuri de productie.

John Krafcik a declarat ca "noul Coupe va avea un pret mai mic deoarece pozitionarea sa va fi una eco sport, orientata si spre un consum cat mai redus nu numai spre performanta. In plus, designul va fi unul foarte atragator, complementar pentru Genesis Coupe", a concluzionat Krafcik.

Asa cum toata lumea se astepta, presedintele Hyundai SUA a confirmat faptul ca viitorul Tiburon sau Coupe va imprumuta liniile de design promovate de conceptul Veloster 2+2, prezentat in 2007 la Salonul Auto de la Los Angeles.

Despre motorizari nu se cunosc prea multe, insa din spusele lui Krafcik se pare ca versiunea entry-level va fi animata de un propulsor pe benzina de 1.6 litri, cu patru cilindri.

via | Autoweek

Comentarii (1)

  • Mda, o combinatie ciudata de RX8 cu NISSAN 350Z si niste efecte de grila Mitsubishi.
    Dar nu arata prea rau.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru