Devon GTX nu va mai intra in productie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.01.2010
Supercar-ul Devon GTX a fost anulat din cauza costurilor de productie prea mari care ar fi aparut din cauza faptului ca Dodge nu va mai produce actualul Viper. Modelul urma sa fie lansat in decursul acestei luni.

Supercar-ul Devon GTX, bazat pe Dodge Viper, a fost anulat si nu va intra niciodata in productie. Acesta trebuia sa intre in vanzare chiar in decursul acestei luni, dar Chrysler urmeaza sa elimine platforma lui Dodge Viper din productie, iar costurile de achizitie ale utilajelor care fabricau modelul Viper ar fi prea mari si nu ar fi amortizate de costul de vanzare.

Scott Devon, finantatorul acestui proiect, este dezamagit de faptul ca nu va putea produce modelul GTX, dar a declarat ca nu renunta la marca sa. Astfel, Scott Devon va comercializa o linie vestimentara, ceasuri, ochelari de soare si parfumuri sub marca Devon in cadrul noului sau magazin din Beverly Hills. Pe langa asta, Devon va comercializa si mototciclete construite de catre legendarul Shinya Kimura.

Cele doua prototipuri Devon GTX nu vor fi uitate insa, unul dintre acestea urmand sa fie prezent in cadrul magazinului din Beverly Hills pe post de exponat. Devon GTX a fost prezentat anul trecut in cadrul concursului de eleganta de la Pebble Beach.

Acesta utiliza sasiul lui Dodge Viper si motorul V10 de 8.4 litri al acestuia, care era modificat pentru a furnizat 650 CP.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Gospodarul
    1
    Pot sa spun ca imi pare rau de esecul acestui model pe care eu personal il asteptam ... sper ca intr-un final conceptul sa se materializeze in model de serie ... se prea poate limitata .
    2 0
  • Virusu'
    devon
    designul este superb, motorul mi se pare exagerat de mare, prea multa putere care nu este folosita, dar astea's masinile americane, oricum e superba si merita sa intre in fabricatia de serie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru