Directorul Geely: "Nu vom schimba nimic la Volvo"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.12.2009
Oficialii Geely, marca din China care este aproape de cumpararea Volvo, sustin ca nu se vor atinge de gama, dealerii si directorii actuali ai marcii suedeze dupa incheierea tranzctiei.

Geely nu va schimba nimic din ceea ce inseamna Volvo in industria auto mondiala dupa finalizarea foarte probabila a cumpararii brandului suedez, urmand sa nu se atinga de caracterul, uzinele, oamenii si dealerii pe care marca ii are la nivel mondial. Informatia face parte din prima declaratie de presa pe care presedintele Zhejiang Geely Holding Group a facut-o dupa ce Ford a anuntat ca toate problemele financiare legate de trecerea Volvo in cadrul Geely au fost incheiate cu succes.

"Daca intelegerea se va incheia asa cum am stabilit, nimic nu se va schimba pentru Volvo, cu exceptia faptului ca directorul va fi Li Shufu. Volvo si Geely vor fi in continuare doua branduri conduse individual", a declarat acesta pentru agentia de presa chineza Xinhua. Conform oficialului Geely, cea mai dificila parte a negocierilor nu a privit pretul tranzactiei - estimat de presa internationala la 1.8 miliarde de dolari americani - ci modul in care vor fi utilizate in continuare drepturile de proprietate intelectuala ale Volvo.

In declaratiile sale, Li Shufu anunta ca primii pasi pe care Volvo si Geely ii vor face impreuna vor fi legati de dezvoltarea comuna a unor modele ecologice ale caror motoare se bazeaza pe surse alternative de energie.

"Cumpararea Volvo ne va permite sa dezvoltam vehicule ecologice hibride si electrice, in timp ce Volvo va reusi sa scada vizibil costurile de productie si sa se dezvolte substantial in China", spune directorul Geely.

via | reuters

Taguri: Ford, Geely, Li Shufu, Volvo

Comentarii (15)

  • Opinie
    Nu prea-l cred pe Li Shufu. Chinezii de succes au intotdeauna ceva de adus in plus (sau de modificat) si asta chiar numai pentru ego-ul lor. Sa speram ca Volvo o ia pe un drum bun.
    14 3
  • Volvo Cars, un viitor sumbru
    Ramane de vazut parerea celor de la AB Volvo ( al doilea producator mondial de camioane si coproprietar 50%-50% cu Ford al marcii inregistrate Volvo si al siglei Volvo ) referitor la eventuala cumparare a Volvo Cars de catre Geely sau mai bine spus de catre statul chinez pentru ca se vede din spatiu ca nu Geely este adevaratul cumparator . Toate bunurile Geely in momentul de fata valoreaza 1.5 miliarde-2 miliarde $ iar numarul angajatilor Geely este mai mic decat cel al Volvo Cars . Cum poate o companie atat de mica sa sustina pierderi anuale de 1.5 miliarde $ pe care Volvo le-a inregistrat atat in 2008 cat si in 2009 ? Pentru a activa in continuare in segmentul premium cu succes pe plan global, Volvo are nevoie urgenta de minim 7 miliarde euro investitii, fara a avea insa certitudinea ca va reusi datorita concurentei acerbe in segmentul premium . Ramane de vazut daca statul chinez va fi dispus sa investeasca aceasta suma sau va face din Volvo o marca preponderent prezenta pe piata din China . Daca se va intampla a doua varianta, este evident ca producatorul de camioane AB Volvo va avea de suferit de pe urma imaginii in scadere a automobilelor Volvo . Am citit azi majoritatea presei suedeze de limba engleza si la unison si-a exprimat ingrijorarea referitor la o eventuala vanzare a lui Volvo Cars catre Geely .
    17 3
  • l volvo.....
    se anunta a fi o corcitura de suedezo-chineza
    pacat ca volvo este un constructor premium de lux de care chiar nu are rost sa ne batem joc dar pe uni chiar nu i intereseaza.....
    noul volvo va fi ca un fel de ROEWE
    8 2
  • tzenu_bmw
    asa mai offtopic
    incetu cu incetu cred k vor muri mari constructori de legenda.........
    si dunt inlocuiti de constructori de 2 bani asa k chinezi......
    asta este ce sa facem........
    vom trai si vom vedea.......
    8 4
  • off
    .........toti isi dau cu parerea aiurea........au cumparat chinezii marca si au facut ceva ?
    nu! doar supozitii de 2 lei.........
    uitati totusi ca ROEWE s-a miscat usor-usor, nu si-au batut joc de MG-ROVER, deci, se poate..........
    om trai si om vedea...............

    PS - sarbatori fericite :)
    7 6
  • Octavian
    fiti mai atenti cand publicati la greseli. Este Craciunul, ar trebui sa mancati bucatele de acasa, nu litere.

    Oficialii Geely, marca din China care este aproape de cumpararea Volvo, sustin ca nu se vor atinge de gama, dealerii si directorii actuali ai marcii suedeze dupa incheierea "tranzctiei" .
    1 0
  • Andreiu
    pfff
    se va duce draq volvo
    1 3
  • @Andreiu
    Sunt de aceeasi parere, se duce volvo pe apa sambetei cu chinezi sau chinezi au cumparat volvo ca sa poata copia mai bine modele si sa le produca sub marca Geely. (au mai copiat ei x5 si altele)
    1 2
  • s
    0 1
  • Eu cred ca or sa schimbe personalul de acum cu personal chinez pe care il va plati poate la jumate. De aici rezultand un profit mult mai mare de care nu cred ca se poate lipsi Li Shufu.
    2 1
  • sa ma bazez pe cuvantul unui chinez?
    In principiu sunt de acord, mai ales la partea tehnica. Daca chinezii isi "baga mainile" prin motoarele Volvo va fi cam nasol (domn' director, daca faci asta vin in China si iti rup gatul! :))) :p ).
    Dar totusi trebuie facut ceva si la partea de marketing a marcii, pentru ca gama Volvo nu prea e bine pusa la punct ( de exemplu mi se pare absurd ca S60 va fi lansat in septembrie 2010-concurenta sta mult mai bine). Unde mai pui ca S40 este o masina destul de scumpa (nu ma refer la versiunea de baza care e vreo 19-20000 de euro). E masina buna, nimic de zis, insa la banii astia adevarul e ca poti gasi o alternative mai bune ( de exemplu Honda Acord).
    9 0
  • MADE IN P.R.C.
    Chinezii se baga in astfel de combinatii doar pt a avea acces la tehnologia secreta a vesticilor. Unde sufera chinezii? La siguranta. Unde sunt asi suedezii? La siguranta.Dupa ce vor invata cum sa le iasa si lor masinile,or sa se debaraseze de Volvo si ne vor aduce masini facute de ei ,chiar la noi ,cu ai lor(ca si asa s-au inmultit peste tot) si vor acapara incet piata mondiala a automobilismului.Cei ce cititi acum ,ganditi-va cate lucruri facute de chinezi purtati acum pe voi sau aveti in garderoba,ori folositi in viata de zi cu zi? Aproape tot mai putin...masina din fata blocului.
    4 0
  • Kazacu
    Mondial
    Hm. Este ceva la nivel mondial. Volvo este recunoscuta ca fiind cea mai sigura masina din lume. Atunci vazand progresul facut si amenintand piata cei care conduc lumea sa zic asa au urmarit sa o distruga. Sunt multe de povestit. Ganditiva ca daca chineziii ajung in nord vor duce si niste vave pe acolo asa chipurile sa care cu ele un alta etc si astfel vor intra si dpdv militar in zona . Si cum cercul polar nu e departe pe acolo mai gasim americani si rusi.
    In fine
    1 1
  • HeHeHe
    Scaderea costurilor de productie?
    Atunci o sa vedem recall-uri in draci, asa cum vedem acum la Toyota!
    2 0
  • aciduza
    motoare Volvo
    Care "motoare volvo"??? Ca in afara de 2 litri si 2.4 litri turbo, toate sunt de la ford. A...ca sa nu mai spun ca alea diesel sunt de la Peugeot.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru