Dupa 12 ani de fabricatie, Saab a oprit productia lui 9-5

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 07.07.2009
Saab a oprit productia modelului 9-5 deoarece a acumulat un stoc de modele suficient de mare incat sa reziste pana la lansarea urmatoarei generatii 9-5. Viitorul 9-5 va fi lansat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Ultimul Saab 9-5 a iesit ieri de pe linia de productie de la fabrica din Trollhattan. Modelul a incheiat un sir de 12 ani de productie, timp in care au fost produse peste 1.5 milioane de unitati ale lui 9-5. Productia lui Saab 9-5 a inceput in anul 1997, iar modelul a primit un singur facelift major in decursul acestei perioade. Saab a decis sa opreasca productia actualului 9-5 pentru ca a reusit sa creeze un stoc suficient de mare cat sa reziste pana la lansarea viitorului model.

Noul Saab 9-5 va fi lansat la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an, iar productia ar trebui sa fie derulata la fabrica Opel din Russelsheim, Germania. Noul Saab 9-5 imparte platforma cu Opel Insignia, modelul suedez folosind o versiune cu ampatament marit a sasiului lui Insignia. Din pacate pentru Saab, vanzarea Opel ar putea duce la necesitatea mutarii intregii linii de productie din Germania pana la fabrica din Trollhattan si fabricarea noului 9-5 in aceasta locatie. Koenigsegg, noul proprietar al companiei Saab, nu a facut nici o declaratie cu privire la fabrica in care va fi produs noul 9-5, detaliile productiei fiind inca incerte.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (4)

  • conigzeg
    Koenigsegg, cred ca ar fi in stare sa isi fabrice 9-5-ul si in garaj. Am incredere in chelios, are o mutra de bataus dar stie sa faca treaba buna
    2 0
  • IMGthis
    e suedez, toti au mutra de batausi
    2 2
  • 9-5
    Din cate stiu eu, SAAB face eforturi ca sa poata produce in viitor toate modelele sale la Trollhättan. Sa vedem cum/cand vor reusi sa-si aduca tot ce au nevoie din Austria (pentru cabrio) si Germania (pentru 9-5) acasa. Ultimul 9-5 sedan (modelul combi inca se mai produce) e de culoare neagra si... cu volan pe dreapta ;)
    0 0
  • mda
    nus, chiar imi place , poate imi iau una la toamna, vor fi reduceri de peste 20% la modelul actual;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru