EcoNetic, cel mai ecologic Ford Fiesta: 99 de g/km

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.05.2008
Ford a anuntata ca va lansa in luna iulie si o versiune Fiesta EcoNetic, capabila sa emita doar 99 g/km.

Ford pregateste o noua versiune care sa beneficieze de programul EcoNetic. Este vorba despre cel mai economic model Fiesta, creat sa indeplineasca cele mai stricte norme de protectia mediului.

Aceste afirmatii ii apartin lui Lewis Booth, presedintele diviziei europene Ford, care a sustinut in fata presei ca viitorul Fiesta EcoNetic va avea un nivel al emisiilor de CO2 de 99 g/km si va debuta pe piata cel mai devreme pe 21 iulie.

Pentru ca s-a gandit la un model ecologic, Ford nu a apelat la prea multe artificii in cazul noii Fiesta, intentionand sa obtina un cost destul de mic pentru noul hatchback. De aceea Ford s-a folosit de pneuri cu rezistenta scazuta la inaintare, un pachet arodinamic si propulsoare de capacitate mica. Booth a recunoscut astfel ca publicul, desi este preocupat de protejarea mediului, nu este dispus sa plateasca mai mult pentru un vehicul ecologic.

Prin programul EcoNetic, Ford se alatura eforturilor pentru obtinerea unor emisii mai scazute ale altor constructori europeni cum sunt Volkswagen (gama BlueMotion) si Renault (gama eco2 line).

Pe acest segment, Ford va avea de infruntat o concurenta puternica venita din partea modelelor Smart Fortwo, SEAT Ibiza si Volkswagen Polo, modele care se pot lauda cu valori ale emisiilor sub 100 g/km.

Noua Fiesta EcoNetic va fi pionierul modelelor ecologice Ford pe piata europeana, legislatia Uniunii urmand sa forteze constructorii sa atinga o limita a emisiilor de 120 g/km, calculata la nivelul intregii flote.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru