Ed Whitacre este noul sef permanent al General Motors

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 26.01.2010
Dupa aproape doua luni de ocupare interimara a functiei de presedinte al General Motors, Ed Whitacre a devenit presedintele permanent al acestei companii.

Presedintele interimar al companiei General Motors, Ed Whitacre, a devenit presedintele permanent al GM. Whitacre ocupa postul de presedinte al GM din 1 decembrie 2009 si are o varsta de 68 de ani. Ultima sa experienta in calitate de presedinte al unei companii a fost in cadrul AT&T. Inca de la preluarea noii sale functii din decembrie, Ed Whitacre a inceput sa schimbe lucruri la GM, prin angajarea unui nou sef al departamentului financiar, concedierea sefilor unor marci si consolidarea vanzarilor si departamentului de marketing a concernului GM in America de Nord.

In timpul conferintei de presa, Ed Whitacre a oferit detalii despre situatia marcii Saab. Astfel, marca din Trollhattan nu a fost inca vanduta celor de la Spyker, iar negocierile sunt inca in derulare. Pe langa informatiile privind marca Saab, Ed Whitacre a declarat ca GM doreste sa isi achite datoriile catre guvernul american si guvernul canadian pana in luna iunie. Noul presedinte al consortiului GM a declarat ca doreste sa petreaca mai mult timp in Detroit, pentru a se ocupa de compania pe care o conduce, in defavoarea familiei sale din Texas.

General Motors are peste 204.000 de angajati si opereaza in 140 de tari.

Consortiul american produce autovehicule alaturi de partenerii sai in 34 de tari. Cea mai mare piata a celor de la GM este cea din Statele Unite ale Americii, urmata de cele din China, Brazilia, Germania, Marea Britanie, Canada si Italia.

Via | Autoblog

Taguri: GM, General Motors

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru