Efectul tsunami: piaţa auto japoneză a coborât în martie la nivelul din 1968

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 06.04.2011
Dezastrul natural care a lovit Japonia în 11 martie îşi spune cuvântul: japonezii au cumpărat 243.000 de maşini în martie, un nivel întâlnit ultima dată acum peste 40 de ani.

Dezastrul natural care a lovit Japonia la mijlocul lunii martie îşi face simţite efectele în volumul vânzărilor auto din Insulă. Conform datelor oferite de reprezentanţii industriei auto japoneze, în Japonia s-au vândut în martie 243.783 de maşini, o scădere de 44% în raport cu luna martie a anului anterior. Vânzările au scăzut atât de mult, încât japonia a ajuns la nivelul întâlnit aici ultima dată în 1968.

Cel mai "lovit" constructor este, evident, Toyota, cel mai mare producător auto al lumii anunţând o scădere cu 50% faţă de aceeaşi lună a anului anterior. Deşi volumele sunt mai mici, Subaru şi Nissan au scăzut, la rândul lor, cu 50%, respectiv 40%. Surpriza vine din partea celor de la Suzuki, ale căror vânzări au crescut în luna martie pe fondul lansării unor noi modele.

Aşa cum am notat în materialele noastre anterioare, tsunami-ul, cutremurul şi problemele ulterioare de la centrala nucleară Fukushima au dus la oprirea producţiei tuturor frabricilor pe care constructorii auto le au în Japonia.

Analiştii pieţei estimează că pierderile totale suferite de producători doar în luna martie vor ajunge la 600.000 de maşini, deficitul de producţie urmând să fie echilibrat complet abia peste doi ani.

via | Automoto.fr
foto | Bigpicture 

Comentarii (2)

  • .....vanzarea de barci si plute au depasit asteptarile preconizate pe luna martie
    3 1
  • glumet
    Ce glumet esti tu, daca s-ar fi intamplat la noi sa vezi tu ce vanzari "preconizate" de cosciuge am avea....
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru