Englezii caseaza BMW-uri, Mercedes-uri si masini de colectie in programul "Rabla"

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.05.2009
Dealerii Hyundai din Marea Britanie au descoperit ca britanicii au renuntat la vehicule clasice sau la modele BMW, Audi si Mercedes in favoarea unei masini noi, achizitionate prin programul Rabla.

Dealerii Hyundai din Marea Britanie au avut curiozitatea de a investiga primele 4.000 de comenzi realizate prin intermediul programului Rabla. Mai exact, britanicii au vrut sa afle la ce vehicule au renuntat clientii lor in favoarea unui Hyundai nou. Rezultatele acestui studiu au surprins dealerii, deoarece au descoperit ca unii clienti au renuntat la vehicule clasice si automobile de lux in favoarea unui Hyundai nou.

Pentru a intra in acest program, un vehicul trebuie sa aiba o vechime mai mare de 10 ani si sa aiba dreptul de a circula pe drumurile publice. Astfel, cea mai veche masina trimisa la casat este un Austin 1100 din 1966, alaturi de un Morris Minor din 1968. Britanicii au renuntat si la modele rare precum MG Midget, MGB GT, Nissan 300ZX si chiar un Fiat X1/9.

In doar o saptamana, clientii Hyundai din Marea Britanie au trimis la casat 34 de BMW-uri, 32 de Mercedes-uri si 22 de unitati Audi, toate mai vechi de 10 ani. Alaturi de acestea, sase Mazda MX-5 si sapte modele MG F si-au gasit sfarsitul sub bratele presei de masini.

Dealerii Hyundai sunt de parere ca majoritatea vehiculelor exotice care au fost trimise la casat erau intr-o stare deplorabila, si nu mai putea fi reparate prea usor, asa ca proprietarii au preferat sa renunte la acestea in favoarea unui automobil nou.

In schimbul fiecarui automobil casat, britanicii au primit 2.000 lire sterline. Spre exemplu, un barbat de 94 de ani din Ashford a intarziat la dealerul Hyundai pentru livrarea noului sau i10 din cauza ca a facut un accident cu vechiul sau Citroen. Problema a survenit in momentul in care vehiculul si-a pierdut o roata in timpul mersului. Desi aceasta situatie este oarecum amuzanta, programul de inoire al parcului auto a ajutat multi britanici sa renunte la vechea masina care avea probleme tehnice grave in favoarea unui vehicul nou, functional.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru