Examenul auto s-ar putea modifica din nou

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Parlamentul ia in discutie modificarea examenului auto. Proiectul de lege propune nerepetarea probei teoretice in cazul respingerii la proba practica.

Senatorii au votat astazi un proiect de lege care prevede modificarea Ordonantei de urgenta a guvernului 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. Noua lege propune ca rezultatul "admis" al probei teoretice, sustinute in cadrul examenului de conducere, sa fie valabil timp de un an de zile.

Aceasta masura se traduce simplu astfel: persoanele care au reusit sa treaca de proba teoretica, raspunzand corect la intrebarile grila, vor putea sustine proba practica a examenului de conducere la maxim 12 luni de la absolvire. Cei care nu se vor prezenta in decurs de un an la politie pentru a sustine proba practica vor fi declarati respinsi si vor fi nevoiti sa efectueze noi cursuri.

De asemenea, persoanele care au fost respinse la proba practica se pot reprograma la un nou examen, fara a sustine din nou proba teoretica, dupa cel putin 30 de zile, dar nu mai tarziu de un an, sub conditia efectuarii, in intervalul celor 30 de zile, a unui nou curs de pregatire practica, redus la jumatate ca numar de ore.

Reprezentantii Guvernului s-au opus proiectului de lege, declarand ca cele doua probe ale examenului auto reprezinta un tot unitar, respingerea la una dintre probe ducand la repetarea intregului examen.

Cei care au criticat initiativa senatorilor Anca Boagiu si Mircea Andrei si-au argumentat pozitia si prin cheltuielile suplimentare ce le-ar implica asemenea modificari, aplicatia de examinare care asigura programarea si examinarea urmand sa fie de asemenea revizuite.

Desi Senatul a adoptat proiectul de lege, Camera Deputatilor va hotara daca initiativa senatorilor PDL va trece de Parlament si regulile examenului auto se vor schimba.

via | mediafax

Comentarii (11)

  • ..........
    .............
    pai asa trebuia facut de la inceput
    14 1
  • poligon
    Mai bine isi foloseau capul si introduceau poligonul sau alta teste de indemanare ca sa nu mai vedem toti "soferii" cum nu stiu sa parcheze latereal, sau cu spatele.
    18 1
  • greseala
    dl mirica o mica greseala de redactare cred cu proba "practicapersoanele care au reusit sa treaca de proba practica, raspunzand corect la intrebarile grila, vor putea sustine proba practica a examenului de conducere";persoanele care au fost respinse la proba practica se pot reprograma la un nou examen, fara a sustine din nou proba teoretica"
    nu mai inteleg "elevii"despre ce e vorba :)
    0 2
  • exam
    Puteam macar sa le lase in aceeasi zi. Acum ai nevoie de programari..si ca sa dai un "tot unitar" dureaza 2-3 saptamani sau chiar o luna... Intr-o zi scrisul..si cand se indura domnu' politist capsuna sa iti faca loc in program, dai si orasul. Iar la oras ia coloana de masini dupa el, trece pe ultimele secunde pe verde la semafor, iar cei care prin rosu, sunt picati automat pentru ca nu sunt in stare sa se tina dupa don' capsuna... deci automat nu sunt capabili sa conduca... sunt niste genii toti din politie...
    5 0
  • corectare
    *puteau
    0 1
  • Solutia
    In loc sa reintroduca poligonul (vezi comentariul lui cmg_george mai sus) astia vor sa-i trimita pe toti doritorii de permise de conducere la Pitesti sa le cumpere de acolo.

    Idioti.
    6 0
  • AgentSmith
    O prostie
    Avem prea multi soferi slab pregatiti si fara experienta pe soselele putine si de proasta calitate din tara. Dificultatea examenului ar trebui sa creasca, insa alesii nostrii judeca altfel. Sau deloc.
    4 0
  • COCALARU SEF
    Ce carnete?!
    Vorba lui cozappz, degeaba teste si re-testari. Carnetele se cumpara!!! Coruptia e pana in madiva oaselor. Cocalarii mititei (cu BMW la mana a doua sau a treia) cat si cocalarii mai pricopsiti (le-a luat taticu BMW nou-nout din spagile primite sau banii cirditi) dau spaga la militie si-si cumpara carnetul. Atata vreme cat vezi tigani conducand masini dar nu stiu sa citesca, comentariile nu-si mai au rostul
    4 0
  • m1qtza
    proba noua!
    oameni ajtia nu au idee ce se intampla in teritoriu...vreau sa va spun ca sunt cazuri cand la teoretic o persoana face punctaj maxim si la oras picat bineinteles....ca sa nu spun ca intre teoretic si practic este un interval de min. 1 luna....si randamentul scolilor de sofer e VARZA.....ca sa le mai dai vreo 500 de ron la ratatii aia de instructori care in loc sa invete elevi ii duc sa si scoata copii de la scoala-in timpu orelor....sa fim relevanti.
    3 0
  • catalin
    teorie
    Politistul cand vede 300 de euro imediat te trece la traseu,poate uni stiu sa conduca dar nu vor sa ii treaca pentru ca nu au dat banul.
    In Romania banul vorbeste ,eu unul nu stiu pe nimeni care sa fi luat traseul din prima fara bani .
    4 0
  • johnny
    oricum examenul e idiot
    Pentru toti idiotii care se cred Schumacher si au impresia ca numai ei au dreptul sa conduca pentru ca sunt singurii care stiu sa parcheze lateral, oblic sau cu rotile intoarse in sus: examinarea nu ar trebui decat sa certifice cunostintele minime ale oamenilor, astfel incat sa le dea posibilitatea si celor care au nevoie minimala de masina, sa aiba permis de conducere. V-ati gandit mai tolomacilor, ca unul are nevoie de masina doar ca sa mearga duminica la tara, cu 60km/h? Sau ca unul e din satul Cotarlatii de Jos si are nevoie de masina doar ca sa mearga o data pe saptamana in satul Cotarlatii de Sus, pe un drum pe care circula de obicei doar 3 masini intr-o luna? Examenul este mult prea dificil si este tinut asa pentru a fi incurajata spaga. Iar daca ar deveni si mai greu decat e, stati linistiti, ca smecherii oricum isi vor lua carnetul, insa o multime de oameni corecti, care nu vor sa impresioneze pe sosele ci doar sa ajunga din cand in cand din punctul A in punctul B ar fi privati de posibilitatea de a conduce masina.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru