EXCLUSIV: Noul Mazda3 MPS, spionat la Nurburgring

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.10.2008
Mazda se pregateste sa arunce in lupta noua generatie Mazda3 MPS, cu 300 de cai si cu tractiune integrala la bord.

Esential

300 de cai putere urmeaza sa dezvolte motorul de 2.5 litri care isi va face loc sub capota lui Mazda 3 MPS.

Mazda pregateste in Germania, la Nurburgring, urmatoarea generatie a unuia dintre cele mai sportive hatchacbk-uri de pe piata. Este vorba versiunea MPS a viitorului Mazda3, un model care a fascinat piata prin actuala generatia a sa prin cei 265 de cai putere dezvoltati de motorul de 2.3 litri MZR si impinsi in totalitate pe puntea fata.

Urmatoarea generatie a versiunii hatchback a lui Mazda3 va primi cateva elemente stilistice existente deja in gama, pe Mazda6. Modelul va fi mai lung si mai lat decat ceea ce are Mazda in acest moment in oferta. Principala diferenta in cazul versiunii MPS va fi facuta de faptul ca motorul de 2.3 litri va urca in cilindree in jurul valorii de 2.5 litri, puterea maxima urmand sa creasca si ea pana la circa 300 de cai putere. Vorbim, evident, de acelasi propulsor aflat sub capota lui Focus RS.

Cel mai important aspect al noii generatii Mazda3 va fi facut insa de faptul ca modelul nipon ar putea fi construit pe o platforma total noua, denumita codat C2 in Grupul Ford, aceasta beneficiind de avantajul tractiunii integrale, un element care ar imbunatati vizibil atat imaginea, cat si performantele si tinuta de drum a viitorului 3 MPS.

Noul Mazda 3 va fi lansata pe piata europeana in vara lui 2009, versiunea MPS urmand sa se pregateasca de showroom-uri, cel mai probabil, in toamna anului viitor.

Taguri: MPS, Mazda, Mazda3

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru