Fabrica Saab din Trollhattan rămâne închisă până pe 9 august

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 08.07.2011
Pauza de vară a multor furnizori întârzie repornirea producţiei la uzina Saab din Trollhattan, anunţă Autoblog.it. Constructorul suedez este la cea de-a treia pauză de producţie din ultimele 12 luni.

Saab a anunţat că producţia de la uzina din Trollhattan va fi suspendată cel puţin până pe 9 august. Iniţial, producţia trebuia să fie repornită la mijlocul lunii iulie, dar problemele cu furnizorii au dus la întârzieri suplimentare, pe care cei de la Saab speră să le rezolve cât mai repede. Saab este deja la cea de-a treia oprire/pornire a producţiei din cauza problemelor financiare şi a problemelor cu furnizorii şi partenerii de afaceri.

"Saab este în continuă negociere cu furnizorii săi şi este pe care să semneze înţelegeri cu aceştia în privinţa operaţiunilor viitoare. Amânarea redeschiderii uzinei este cauzată de faptul că unii furnizpri au nevoie de termene mai lungi de livrare pentru a oferi cantitatea de componente cerută de cei de la Saab. Mulţi furnizori sunt în pauza de vară, de unde şi explicaţia acestui fenomen", au declarat oficialii Saab.

Dacă la începutul acestei luni vă anunţam că Saab a primit o comandă de 582 de maşini din partea unui client chinez, de această dată venim cu veşti şi mai bune.

Suedezii au reuşit să obţină un credit pe termen scurt în valoare de 25 de milioane de euro din partea Gemini Investment Fund Limited. Mai mult decât atât, producătorul suedez aşteaptă aprobarea unui împrumut în valoare de 29.1 milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiţii.

Via | Autoblog.it

Comentarii (1)

  • Nu conteaza...
    N-are trebui sa ne alarmam asupra termenului de reluare a productiei; responsabilii lui SAAB pur si simplu sunt constienti ca au de-a face cu clienti educati, care inteleg perfect cauza obiectiva a stagnarii comenzilor si nu-si abandoneaza nadejdea ca lucrurile se vor normaliza cat de curand...Altceva vreau eu sa remarc: imi place enorm poza care insoteste articolul curent, fiindca desprind de pe figurile angajatilor fabricii din Trollhattan un soi de liniste launtrica, de optimism creator si de pasiune pentru munca lor cum nu prea se reliefeaza de exemplu prin Romanica...Intr-adevar, sa lucrezi la SAAB reprezinta in mod fabulos o impletire predestinata a utilului cu placutul. Daca eu as lucra acolo, sigur ar fi singurul serviciu la care m-as duce in fiecare dimineata cu inima razand in soare, chiar si daca ar trebui sa ma scol la ora 4 sau 5, insa, aici, pe acest presupus "picior de plai, gura de rai", parca te duci dimineata la spanzuratoare, nimic nu ma incita, nu lupt pentru nici un ideal de factura inalta, trebuind sa-mi suport propria-mi soarta vesteda in schimbul unei bucati de paine amara...Cata dreptate a avut acela care a conchis ca "munca, daca este o datorie, te ucide!"
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru