Faceliftul lui Audi R8 va aduce motoare mai puternice

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 27.07.2011
Audi R8 va primi primul său facelift anul viitor. Sportiva germană va folosi aceleaşi motoare V8 şi V10, însă cu ceva mai mulţi cai putere sub capotă.

Esential

570 de cai putere ar urma să aibă faceliftul lui Audi R8 GT.

Audi ia în calcul modificarea motoarelor disponibile pe vârful său de gamă, supercarul R8. Scopul germanilor este acela de a oferi ceva mai multe resurse modelului sportiv, odată cu lansarea faceliftului, programat la mijlocul lui 2012. Inginerii caută deja să modifice caracteristicile motoarelor cu opt şi zece cilindri, plănuind să alăture acestora doar o cutie cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte, fără opţiunea unei transmisii manuale.

Potrivit unor prime informaţii, motorul V10 de origine Lamborghini va oferi 15 cai putere în plus, ajungând la un bagaj de resurse total de 540 de cai. Acelaşi tratament şi pentru motorizarea entry-level V8, care va totaliza 450 de cai putere, adică acelaşi bagaj de resurse oferit şi de Audi RS5. Nu vor lipsi nici versiunile GT şi GT Spyder, care ar putea fi capabile să ofere un total de 570 de cai putere, asemeni lui Gallardo Superleggera.

La nivel estetic nu există momentan informaţii. Este normal însă să ne aşteptăm la un nou design al proiectoarelor, spoilerului frontal şi blocurilor optice.

Inginerii vor folosi şi fibră de carbon din abundenţă pentru a menţine o valoare redusă a masei totale.

Potrivit unor voci din interiorul constructorului german, odată cu faceliftul am putea asista şi la lansarea versiunii de serie a modelului R8 e-tron, sportivul electric de 313 cai putere

via | autoblog

Comentarii (1)

  • asta
    Dupa 100 de ani de la lansare inca mai asteptam replica BMW!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru