Fallen, primul supercar scotian

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.05.2008
Scotienii de la Dowdeswell & Hardie vor da nastere unui supercar de 800 de cai putere si 1000 de kilograme.

Esential

800 de cai putere va avea sub capota supercarul scotian Fallen.
1.000 de kilograme va cantari supercarul scotian.
130 de kilograme cantareste motorul V10 dezvoltat de Judd pentru Fallen.

Piata supercarurilor va face loc, anul viitor, unui nou membru venit nu din Italia, Franta sau Anglia, asa cum am fi tentati sa credem. De aceasta data este vorba de Scotia, care isi doreste primul sau supercar, gata sa ia nastere in atelierele Dowdeswell and Hardie (D&H).

Viitorul model va fi botezat Fallen, dupa un demon vechi scotian, si va dispune de o putere pe masura numelui. Astfel, sub capota modelului scotian se va afla o unitate V10 de 5.5 litri conectata la o cutie de viteze cu cinci trepte care transmite intreaga putere puntii spate.

Varianta finala a motorului este pusa la punct de cei de la Judd, propulsorul urmand sa dezvolte 800 de cai putere si sa cantareasca maximum 130 de kilograme. Inginerii vor sa dea nastere unui motor puternic cu o emisie scazuta de zgomot, vibratii si gaze, capabil sa se comporte exceptional atat pe circuit cat si pe sosea.

Masa totala a masinii va fi una foarte redusa, supercarul urmand sa cantareasca 1.000 de kilograme multumita in mare parte si caroseriei din fibra de carbon.

Dimensiunile modelului vor fi reduse, lungimea de doar 4.2 metri fiind mai mica decat cea a unui Porsche 911.

Fallen va avea un caracter exclusivist, doar patru exemplare urmand sa fie produse dupa ce prototipul va fi dezvaluit in premiera mondiala anul viitor la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. D & H a anuntat ca va publica noi informatii oficiale despre supercar incepand cu 1 iunie, pe site-ul oficial

via | MotorAuthority

Taguri: 911, D & H, Fallen, Judd, Porsche

Comentarii (1)

  • ?
    prea mare totusi asemanarea cu Koenigsegg...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru