Fanii Saab au desenat conceptul viitorului 91

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 23.07.2010
Un designer italian pasionat de marca Saab a creat o serie de imagini prelucrate digital care prezintă o ipoteză stilistică a aspectului exterior al viitorului Saab 91.

În aşteptarea unui răspuns oficial din partea noii conduceri a producătorului din Trollhattan, fanii Saab au apelat la un artist pentru a desena viitorul 9-1. Aceştia au format şi un grup pe Facebook, intitulat Saab 91 Petition and Support Group. Toate aceste măsuri au fost luate în speranţa că Saab va lua în considerare propunerile lor şi că va construi într-un final un model care să arate cât mai apropiat de conceptul din imagini.

Saab 91 ar trebui să devină rivalul lui Mini Cooper pe clasa premium a segmentului B. Conceptul are o lungime de 3.870 milimetri, o înălţime de 1.420 mm şi o lăţime de 1.700 mm. Aspectul exterior va evita orice element retro şi va reprezenta o interpretare a actualului limbaj de design al mărcii suedeze, inspirat de conceptele BioHybrid şi Aero X. Această tendinţă anti-retro în segmentul premium al clasei B este prezentată şi de Citroen DS3, dar conceptul realizate de Fabio Ferrante este chiar mai agresiv decât modelul franţuzesc.

Ce avantaj major are Citroen DS3 în faţa lui Saab 91? Faptul că se află deja în producţie şi poate fi cumpărat oricând de un client interesat.

Cei de la Saab doar şi-au exprimat interesul de a construi un asemenea model, ceea ce înseamnă că fanii mărcii pot să aştepte trei sau chiar mai mulţi ani până când vor putea să conducă noua creaţie a mărcii din Trollhattan.

Via | Carscoop | CGI: FabioFerrante

Comentarii (5)

  • ma dor ochii
    vai ce urata e... grila fata e mult prea mica penutr partea frontala, farurile mult prea mici, iar pe intreg partea frontala pare... neterminata. linia masinii merge frumos dar parca se opreste prea brusc la bot... trebuia mai alungit mai lunguiet un pic sa mearga cu linia generala. pare facuta din doua bucati.
    parerea mea este ca e frumoasa si arata bine pana la botul masini
    3 10
  • gg@yahoo.com
    @damon2099 - Garantez ca proiectul tau e mult mai bun :))))))
    7 4
  • o dreptate
    nu spun ca stiu sa fac mai bine, doar mi-am dat cu parerea ca design cum ar fi arata mia bine si mai atractiva.
    3 4
  • Devorattor
    stres vizual
    E urata rau, intr-adevar! Si-au batut joc...
    2 3
  • si de ds3 se zicea ca e urata
    ... saab-ul a vrut tot timpul sa fie "altfel"... boem, capricios, iesit din tipare in materie de design... asta e doar un studiu, dar multe idei pot deveni realitate.... Sa nu uitam ca cei care cumpara SAAB o fac pt ca masinile germane/ englezesti li se par prea sterse....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru