Fiabilitate mica pentru off-road
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Gigantii vehiculelor off-road Jeep si Land Rover s-au clasat pe ultimele locuri intr-un studiu referitor la fiabilitatea automobilelor. Aproape una din doua masini (46%) produse de cei doi producatori a suferit o defectiune in perioada de testare de 12 luni. Aceasta statistica (46%) a fost de sase ori mai mica decat cea inregistrata de Mazda, aflata in fruntea clasamentului, care a atins un procent de doar 8.04%. Producatorul coreean Kia a dovedit ca bugetul redus nu inseamna neaparat o fiabilitate mai mica. Coreenii au obtinut un procent de 17.4% clasandu-se pe locul 5. Doar doi producatori europeni au reusit sa patrunda in topul primilor zece: englezii de la Mini si francezii de la Citroen, pe locurile noua respectiv zece.
Studiul initiat de Warranty Direct, specialistii in garantia calitatii, a inclus peste 450.000 de vehicule, de la 33 de producatori mondiali. Topul fiabilitatii a fost intocmit pe baza defectiunilor declarate de proprietarii vehiculelor, cu o varsta intre 3 si 9 ani, din Marea Britanie si Statele Unite.
Duncan McClure Fisher, managing director la Warranty Direct a declarat ca "performanta unora dintre cei mai mari producatori auto este pusa la indoiala de fiabilitate. Vehiculele off-road reprezinta puterea dar nu intotdeauna pot fi considerate fiabile".
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din General
-
Rolls-Royce a lansat propriul său set de șah ca un accesoriu pentru clienții mașinilor sale. Noul set include o suprafață de joc cu un lemn tăiat cu laser și piese din aluminiu care integrează magneți. (20.04)
-
John Elkann, președintele Stellantis, nu este de acord cu tarifele impuse de președintele american Donald Trump și nici cu normele de poluare foarte stricte impuse de Uniunea Europeană. El spune că industria auto este amenințată din cauza acestor două reglementări. (16.04)
-
Audi a anunțat un nou proiect prin care vrea ca vechile mașini de curse ale sale să ajungă în mâinile unor colecționari privați. Pentru început, Audi a scos la vânzare un prototip cu care a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță și o mașină care a luat startul în seria DTM. (04.04)
-
Volkswagen va lansa modele noi cu motoare termice pe post de generator
-
Noul Citroen C5 Aircross: SUV cu motorizări hibride PHEV și versiuni electrice
-
Renault deschide comenzile pentru Austral facelift în România: start de la 31.000 euro
-
Universal apreciat
-
Chinezii lansează o marcă nouă de pick-up-uri. Va ajunge și în Europa
Inca o intrebare.. la 'Camel Trophy" si raliul "Paris-Dakkar" ce masini concurau? si atigeau cam 120 de km pe ora, adeca cam cat aveau Trabantele la bord...nu?
Eu consider ca trebuie vazuta efectiv piata din romania, unde orice brand adevarat defapt este un mare stift.. dai banii pe el(e) si.. incep drumurile Golgotei.. pai 1000EUR revizia dupa nici 3 luni de la achizitia vehicolului, , pai taxe si asigurari pe care nici nemtii sau elvetienii nu le platesc ( la saracia lor, care este acolo, nu isi permit).. hai sa nu mai traducem stiri Reuters sau alte agenturi straine si sa luam la forum exact utilizatorii locali bastinasi, care au dorit sa-si achizitioneze o masina si au dat pe ea (si vor mai da inca) o galeata-doua-trei de bani... ca doar Romania este o tara bogata..
"..eu imi apar saracia, si nevoile, si neamul..."