Fiat 500 ar putea fi si SUV?

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.07.2007
Fiat se gandeste sa profite din plin de succesul noului 500 prin dezvoltarea unei variante SUV care sa imprumute tractiunea de la Panda 4X4.

La aproape o saptamana de la lansarea cu surle si trambite, Fiat 500 inca face subiectul unor articole din presa europeana. Mai mult decat atat, lansarea micului model a lansat noi speculatii privind viitoarele variante pe care Fiat le planuieste pentru 500.

Dupa ce productia unei variante decapotabile si a unui model de performanta Abarth, au aparut noi zvonuri care anunta ca grupul italian are in vedere lansarea unor doua noi variante: un break cu trei usi si un SUV cu tractiune integrala de dimensiuni mici. Daca va primi unda verde, cel mai devreme in urmatoarele sase luni, varianta mini-SUV va primi trenul de rulare al actualului Panda 4X4.

Fiat are planuri marete pentru cel mai nou model al sau intentionand sa obtina un punctaj de cinci stele la testele EuroNCAP, ba chiar de sase stele daca vor intra in vigoare noile reguli de testare. Cu o asemenea performanta, 500 ar deveni cel mai sigur minicar din Europa.

Despre varianta de performanta Abarth, asteptata la mijlocul anului viitor, nu se stie decat ca va fi echipata cu un motor turbo de 1.4 litri care dezvolta 135 de cai putere.

Surse neoficiale afirma ca va exista probabil si o versiune Super Sport, 500 SS, care va fi capabila sa dezvolte 185 de cai putere.

Comentarii (6)

  • Fiat
    Potzi sa ii pui si 500 CP ca tot Fiat ramane
    "Prietenii stiu de ce"
    0 0
  • :)
    de ce ?
    0 0
  • legenda
    era o legenda cu nefiabilitatea modelelor fiat, dar odata cu panda lucrurile s-au schimbat, deh romanu' nu stie decat masina germana ca asa a fost educat, ce sa-i faci... :)
    0 0
  • F.I.A.T
    "Fabbrica Italiana Automobili Torino" sau "Failure in Automotive Technology"? Oricum, daca scot 185 de cai din 1.4 L, jos palaria! (da, stiu de Golf)
    0 0
  • romani snobi
    konteaza k e Fiat..? sau Mercedes McLaren SRL?...masina pe kare o ador nu alta...dar kolegu....kaska urekile... ala de SLR..o raketa..tot 2 ani garantzie are...asha k...dupa 2 ani...sa te vad..kolegu...
    ..daca pica ceva...
    0 0
  • 500
    daca au reusit baietii sa scoata 285 de cai dintr-un motor de 2 L, cu siguranta vor scoate 185 din motorul de 1.4.
    sunt foarte impresionat de ascensiunea Fiat si le doresc succes pe viitor.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru