Fiat 500 va fi construit in Mexic

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.08.2009
Versiunea americana a lui Fiat 500 va fi produsa si asamblata in Mexic, in timp ce motoarele sale vor fi construite in Michigan. Modelul va debuta pe piata din SUA in 2010.

Dupa cum stiti, alianta dintre Fiat si Chrysler duce la impartirea unor platforme si la introducerea unor modele Fiat pe piata din America. Singurul model Fiat care va intra in SUA in forma europeana este 500, iar acesta va fi construit la fabrica Chrysler din Mexic. Pentru moment, aceasta uzina este insarcinata cu productia lui Chrysler PT Cruiser si a lui Dodge Journey.

Motoarele lui Fiat 500 vor fi contruite in Michigan, la una din fabricile Chrysler. Acestea vor fi trimise apoi in Mexic, unde vor fi unite cu caroseriile si celelalte componente contruite si asamblate in Mexic. Modelele realizate in aceasta tara vor fi vandute apoi in Statele Unite ale Americii si poate chiar si in Canada. Vanzarile americane ale lui Fiat 500 vor debuta incepand cu anul viitor. Ulterior, Fiat va introduce o versiune Chrysler a modelului Liena, precum si o versiune sedan a lui Grande Punto. Cele doua modele vor fi vandute sub sigla Chrysler si vor fi modificate pentru a fi mai atragatoare pentru clientii americani.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • Stelian_Opincariu
    Viitorul bestseller in SUA! ca sa moara de ciuda adversarii................hehe
    5 6
  • Am trait s-o vad si pe asta... O masinutza care ar incapea cu putin efort sub capota unui Hummer :))), va rula din 2010 pe superautostrazile Americii?!! E o "mica" lovitura pentru vanitatea industriei auto americane, dar si pentru orgoliul americanului, pentru care masina este un... "status".
    Cin` stie, poate vom vedea o reclama haioasa la Fiat 500, c-un american supraponderal, care va sta foarte "confortabil" la volanul acestei masini pentru liliputani.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru