Fiat-Chrysler ar putea construi modele Jeep in Rusia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 02.04.2010
Productia de modele Jeep ar putea fi mutata partial in fabricile Sollers din Rusia. Scopul acestei decizii este marirea cotei de piata a marcii Jeep pe piata respectiva si dublarea vanzarilor in urmatorii patru ani.

Alianta Fiat-Chrysler poarta discutii cu partenerii sai rusi de la Sollers pentru a construi modele Jeep in Rusia. In februarie, Fiat si-a extins parteneriatul de tip joint-venture pe care il are cu cei de la Sollers pentru a construi pana la 500.000 de unitati pe an in Rusia. La momentul respectiv, un director din cadrul companiei Sollers a declarat ca ar putea construi circa 150.000 de unitati Jeep pe an, dar oficialii Grupului Chrysler au refuzat sa comenteze estimarile directorului rus, spunand ca orice intrebare legata de parteneriatul cu rusii trebuie sa fie adresata italienilor de la Fiat.

Rusii de la Sollers construiesc Fiat Alba si Fiat Ducato in fabrica lor, celelalte modele Fiat comercializate pe piata din Rusia de acestia fiind importate. Potrivit celor de la AutomotiveNews, productia lui Jeep Patriot, Liberty, Wrangler si Grand Cherokee ar putea fi mutata in alte locatii, iar Rusia este o optiune pentru cei de la Fiat-Chrysler. Telul final al acestui joint-venture ar fi asamblarea completa a modelelor Jeep la nivel local.

Acest lucru ar fi deosebit de avantajos pentru clientii Jeep din Rusia, care ar cumpara produse construite local contra unui pret mai redus.

Expansiunea marcii Jeep in Rusia face parte din planul celor de la Chrysler de a dubla vanzarile marcii americane create in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial. In 2010, cei de la Jeep vor sa vanda 400.000 de unitati, in timp ce tinta pentru 2014 este de 800.000 de unitati. Totodata, vanzarile Grupului Chrysler in afara Statelor Unite ale Americii trebuiesc crescute de la 200.000 de unitati in 2010 ( conform estimarilor) la 500.000 de unitati pe an in 2014.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru