Fiat cumpara compania auto sarba Zastava

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.04.2008
Oficialii Fiat sunt asteptati in Serbia pentru a negocia preluarea producatorului auto Zastava.

La sfarsitul lunii trecute, Volkswagen isi anunta intentia de a prelua producatorul sarb de automobile Zastava . Saptamana aceasta, o delegatie oficiala a italienilor de la Fiat este asteptata la Belgrad pentru a negocia preluarea companiei auto detinute in proportie de 99% de catre statul sarb.

Fiat este interesata sa preia Zastava. In functie de cum se vor desfasura negocierile, vom decide cand si daca va avea loc o licitatie. Decizia va fi luata la sfarsitul acestei luni", a declarat ministrul sarb al Economiei, Mladjan Dinkic.

Serbia a inceput in luna decembrie a anului trecut o procedura de pre-licitatie pentru a vinde Zastava, producatorul masinii Yugo. Autoritatile au anuntat, in decembrie, ca vor organiza o licitatie, in luna aprilie 2008, dar procesul a fost anulat in momentul in care Guvernul s-a prabusit si au fost stabilite alegeri pentru luna mai, consemneaza Mediafax.

"Potrivit unor discutii preliminare pe care le-am avut cu Fiat, acestia sunt pregatiti sa investeasca pana la 300 milioane de euro in unitatea de productie din Serbia.

Este o investitie imensa si daca negociem o preluare, atunci anuntul de licitatie ar putea sa nici nu fie publicat", a declarat oficialul sarb.

Zastva are deja un acord cu Fiat pentru asamblarea modelelor Punto, care sunt vandute sub denumirea Zastava 10 in Serbia. De asemenea, producatorul sarb mai are un acord cu General Motors pentru a produce modelul Opel Astra.

Uzina auto care are o capacitate de 60.000 de unitati este amplasata in orasul Kragujevac, la 130 de kilometri de Belgrad.

Taguri: Astra, Fiat, GM, Opel, Punto, Zastava

Comentarii (1)

  • cozappz
    Opel od Zastava
    Super, imi iau una si ma duc la socru-meu sa fac revizia ;).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru