Fiat isi doreste o linie de asamblare in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.09.2008
Surse neoficiale au declarat ca italienii se afla deja la Bucuresti pentru o serie de discutii cu guvernul.

Constructorul italian Fiat intentioneaza sa investeasca in tara noastra intr-o linie de productie si va avea discutii in acest sens cu Executivul de la Bucuresti. Dupa modelul Renault si Ford, concernul Fiat ar putea investi in Romania, intr-o linie de asamblare.

Marturie in acest sens sta o delegatie a gigantului italian care se afla deja in vizita in Romania pentru discutii. Inca nu a fost stabilita valoarea investitiei si nici nu s-a ales o posibila zona de desfasurare a activitatii.

Anuntul despre o potentiala investitie Fiat in Romania vine in contextul in care, in luna mai a acestui an, presedintele producatorului de autoturisme, Luca Cordero di Montezemolo, a vizitat Romania.

Daca investitia italienilor se va concretiza, Fiat ar fi al treilea producator de autoturisme care isi deschide o fabrica in tara noastra, dupa Renault, care a preluat Dacia Pitesti, si Ford, care a cumparat Daewoo Craiova.

via | Ziare

Taguri: Fiat, Ford, Renault

Comentarii (2)

  • amdrei
    fiat
    sa speram ca vor veni... de preferabil in zona moldovei... la iasi:D
    0 0
  • Mini-romanu'
    "Fiat lux"
    Daca vor veni, se va intampla pe zona de vest si o sa "impuna" construirea unei autostrazi spre HU.
    Pentru ca, de cand cu criza petrolului etc., sunt foarte importante costurile logistice pe langa costurile cu forta de munca.

    Sa speram ca "admirabilii" guvernanti nu vor repeta cazul pierderii investitiei Merc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru