Fiat isi face cea mai mare uzina a sa in Brazilia

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 27.11.2007
Uzina braziliana de la Belo Horizonte va deveni cea mai mare fabrica Fiat din lume dupa o investitie de 3 miliarde $.

Esential

3.5 miliarde de dolari investeste Fiat in America de Sud

Fiat va investi in urmatorii doi ani peste 3.5 miliarde de dolari in uzinele sale din Brazilia si Argentina, scopul final al italienilor fiind de a produce un milion de masini pe an in America de Sud.

Cea mai mare parte a investitiilor (2.8 miliarde $) va fi folosita pentru extinderea uzinei Betim (langa Belo Horizonte), care la ora actuala are o capacitate de productie de circa 700.000 de unitati pe an. Dupa extindere, Betim va fi cea mai mare fabrica Fiat din lume. In schimb, uzina Fiat din Argentina (Cordoba) va primi o infuzie de "doar" 220 de milioane de dolari, in timp ce zonele de cultivare a plantelor care produc biocombustibili vor primi si ele investitii importante.

Taguri: Fiat

Comentarii (3)

  • Cred ca o sa mai trimitem multi romani in Italia, pana o sa se comercializeze noul Fiat 500 la noi.
    0 0
  • razvan
    ce modele FIAT se produc in brazilia ?
    ptr piata de acolo (locala) banuiesc, nu ?
    0 0
  • AndreiRN
    Natural
    Pai daca Polonezi cer marire de salariu de 100% de la Fiat este natural pt ca acestia sa se orienteze spre India, China si Brazilia pt marirea productiei. De fapt mai toti producatori europeni au planuri similare si nu va fi mult pana in ziua in care Europa va importa fiaturi, VW, BMW sau MBZuri. Interesant este ca Fiat se va extinde si in productia de combustibil.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru