Fiat pregateste modele hibride

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 15.04.2008
Fiat a anuntat ca incepand din anul 2011 va comercializa versiuni hibride ale modelor sale.

Esential

2011 este anul in care Fiat va incepe sa comercializeze hibrizi.

Producatorii auto americani si niponi marseaza pe dezvoltarea modelelor hibride bazate pe folosirea fortei motoarelor pe benzina combinate cu propulsia electrica.

In Europa, dezvoltarea tehnologiilor hibride vizeaza in primul rand folosirea propulsoarelor diesel combinate cu motoare electrice. Astfel, producatori ca BMW, PSA Peugeot-Citroen si Mercedes au prezentat deja concepte hibride bazate pe propulsia combinata diesel-electric.

Fiat, cel mai mare producator auto italian, a anuntat ca va comercializa din 2011 modele hibride, atat cu propulsie pe benzina cat si cu propulsie diesel. Alfredo Altavilla, CEO Fiat Powertrain Technologies, a dezvaluit ca in trei ani Fiat o sa comercializeze modele hibride.

Conform oficialului Fiat, italienii dezvolta un propulsor pe benzina de 0.9 litri in doi cilindri si prevazut cu dublu ambreiaj pentru imbunatatirea eficientei. De asemenea, Altavilla a mai dezvaluit ca Fiat va dezvolta si un hibrid diesel de 2.3 litri cu patru cilindri.

Nu se cunosc inca date despre propulsia electrica de care vor beneficia modelele Fiat.

Primul model care ar putea aparea intr-o versiune hibrid se pare ca va fi Fiat Bravo.

Via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru