Fiat va elimina primele modele electrice pregatite de Chrysler

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.11.2009
Divizia de vehicule electrice de la Chrysler a fost eliminata de catre Sergio Marchionne, iar seful acesteia va conduce o noua divizie de acest gen, care va dezvolta modele electrice pentru ambii constructori din aceasta alianta.

Din cauza schimbarilor operate asupra strategiei de marketing a celor de la Chrysler, modelele electrice prezentate de constructorul american nu vor mai fi introduse in productie la data stabilita si in forma prezentata initial. Desi renuntarea la acest gen de modele nu aduce dezavantaje decat pe termen lung in materie de imagine a marcii, cei de la Chrysler ar putea avea probleme si cu guvernul american, care le-a oferit un sprijin de 73 milioane de dolari pentru dezvoltarea de modele electrice.

Vehiculele electrice de la Chrysler erau construite de divizia Envi, care va fi absorbita de departamentul de dezvoltare al vehiculelor conventionale. Fostul sef al diviziei Envi, Lou Rhodes, va conduce o divizie noua de constructie a vehiculelor electrice, care va dezvolta modele atat pentru Fiat, cat si pentru Chrysler. Aceasta schimbare de strategie a fost facuta deoarece Sergio Marchionne nu are incredere in vehiculele electrice in viitorul apropiat si considera ca acestea vor reprezenta doar 1-2 procente din vanzarile Chrysler anuale.

Cele doua procente din vanzarile Chrysler ar insuma aproape 60.000 de unitati, cifra de vanzari care va fi realizata pana in 2014.

In opinia lui Sergio Marchionne, problema vehiculelor electrice sta la nivelul bateriilor, care nu pot furniza o autonomie suficient de mare. Eliminarea diviziei Envi ar putea duce la casarea celor 220 de vehicule electrice create pentru studiu. Acele exemplare au fost construite cu banii guvernului american, iar oficialii statului ar putea fi nemultumiti de risipa de fonduri facuta de cei de la Chrysler.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru