Final fericit pentru Kia pro_cee'd la Nurburgring

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.05.2008
Exemplarul Kia pro_cee'd de serie care a concurat la Nurburgring a terminat cursa pe locul 104 din 150 de masini.

Esential

2775 de kilometri a parcurs exemplarul pro_cee\'d de serie in cursa de la Nurburgring.
11.7 este consumul mediu inregistrat de versiunea 2.0 CRDi Sport care a luat startul in cursa germana.

Exemplarul Kia pro_cee'd de serie cu care Kia s-a prezentat experimental la startul cursei de 24 de ore de la Nurburgring a reusit o performanta foarte buna, reusind sa termine cursa de anduranta pe pozitia a 104-a din 150 de masini care au terminat cursa. Pozitia finala a masinii este cu atat mai meritorie cu cat la start s-au aliniat 217 masini, 67 abandonand pe parcurs din motive tehnice sau dupa accidente si iesiri in decor.

Exemplarul de competitie - de fapt o versiune de serie ale carei singure modificari au fost reprezentate de adaugarea unui roll-cage de siguranta absolut necesar pentru omologare - a reusit sa ajunga la Nurburgring pe autostrada, utilizand in perioada cursei aceleasi pneuri de strada cu care a plecat de la Milano.

Versiunea care a concurat pe circuit a fost un pro_cee'd CRDi 2.0 Sport. Modelul a parcurs 111 tururi pe circuitul de 25 de kilometri format din alaturarea celor doua mari "bucle" ale complexului Nurburgring - pista de Formula 1 si cea istorica, de 21.7 kilometri, cunoscuta sub numele Nordschleife.

Consumul mediu final al modelului pe parcursul celor 24 de ore de competitie s-a ridicat la 11.7 litri/100 km.

"Am facut o treaba excelenta si am putut sa ne impunem strategia pe care am gandit-o la start. Am beneficiat si de multe avantaje. de exemplu, atunci cand toate celelalte masini se intorceau la boxe pentru a-si schimba pneurile din cauza averselor repetate, noi ne vedeam de drum pentru ca eram "incaltati" cu pneuri de serie", povesteste Alberto Bergamaschi, unul dintre pilotii care au dus modelul la sosire

via | Newspress 

Taguri: Cee\'d, Kia, Pro_cee\'d

Comentarii (17)

  • :)
    o marca bunicica care vine tare din spate :)
    0 0
  • bravo kia
    Era si timpul ca Kia sa scoata un model bun. Nu e scump, merge bine, arata bine. Bravo lor.
    0 0
  • calcule
    111 tururi * 25 Km/tur = 2775 Km
    Impresionanta distanta a parcurs in 24 h. In aceste conditii viteza medie a fost de 115,6 Km/h.
    0 0
  • Circotasul Auto
    Kia ?
    Marca buna , de tot RAHATUL
    0 0
  • Tataia
    Fapt-Divers
    KIA se vinde foarte bine si dincolo de Ocean. Observati, va rog si numarul mare de vehicule KIA din Europa si veti intelege ca acest brand chiar VINDE masini si vinde bine! Acest aproape "neinsemnat" fapt-divers cu ocuparea unui oarecare loc - chiar daca nu onorant - vine sa contribuie la marketingul ofensiv si persuasiv al marcii. Aviz amatorilor de management profesionist !
    0 0
  • binisor
    daca aliniau si ei la start vreo 4 - 5 masini, fiecare echipata altfel, sunt sigur ca avreau o masina in primele 30
    0 0
  • djidji
    ++++++++++++
    Pentru un diesel nu are consumul cam mare ?
    0 0
  • @djidji
    Daca iei in considerare ca a mers pe circuit si la viteze mari, nu la viteza de croaziera sa sti ca nu ii mult de loc.
    O masina de raliu de pe speciala sa sti ca are un consum de pe la 30 litri/100 km, la masinile mai slabute, pana la peste 100 la modelele mai tari.
    0 0
  • Parerea mea
    Pentru cata soferie stiu cativa dintre "asii soselelor", KIA e mult peste valoarea lor.
    0 0
  • cristi
    consum
    Prietene,daca ala e consum mare inseamna ca tu nu ai mers niciodata cu o masina! NU uita ca acolo nu se schimba in 2000de ture la consum si ca vitezele medii sar lejer de 160km/h asa ca e fbun consumul! A ta cat consuma?
    0 0
  • cee'd
    Daca as avea de ales in acest moment sa imi cumpar o masina mai medie nici nu as sta pe ganduri prea mult as alege kia ceed decat vreo partaita frantuzeasca.De tinut minte ca motorul CRDI este de Mercedes sau foloseste tehnologia lor si cam asta spune tot.
    0 0
  • djidji
    pt "pretenu" cristi
    Prietene acolo mi se pare k viteza medie era 115 km/h ! E totusi cam mult pt. un diesel ! A mea la viteza asta medie consuma 6,9% !
    0 0
  • emilian
    da ma fratelo,ala nu o mers pe autostrada,sa-si fixeze pilotu pe 115 km/h,ci da-ti seama ca circuitu ala cum ii format din 2 "bucle",nu o mers cu 115,ci amu cu 150-160(sau mai stiu io),amu cu 80-90(habar n-am,zic al intamplare),da io cand va aud,imi vine sa nu mai zic nimik... Kiar imi place cum arata masina asta,si am auzit ca is de calitate inclusiv materialele interioare,acuma confirma si motoru...felicitari! Io nu stiu sa fi iesit in evidenta Kia cu vreun model(pe plan national,da Cee`d asta,sigur i-o adus ceva popularitate,cel putin la noi...
    0 0
  • jorjel
    Vant bun din pupa
    Tocmai mi-am luat unu' .... marfa frate ... 7.7 benzina % in prima 150 cu sofer brand new
    0 0
  • Gekson
    Consum...
    Trebuie sa fii redus tare sa zici ca o medie de 11,7 in regim de cursa e mult. Circuitul de la Nurburgring nu e drumul Urziceni-Slobozia "amice" e un circuit DE CURSE adica se merge TARE in regim DE CURSE ... Incredibili sunt unii asi ai volanului ce comenteaza pe aici.
    0 0
  • kokozula
    noh amu oare dice ii bagati in seama pe acestia care clapacesc si ei p-aci ca sa se bage in seama ... daca ei nu stiu nici ce-i aia circuit ... si cum se merge pe el .. dice va mai mirati cand ii vedeti ca merg cu loganu cu 40 pe banda a 2-a ? si cand vrei sa ii depasesti .. accelereaza ca sa iti arate ce tare e mashina lor ? =))
    0 0
  • Viteza MEDIE !!!
    Cred ca neintelegerea provine de la VITEZA MEDIE, care e tratata in acelasi fel cu consumul mediu. Fiecare stie consumul mediu al masinii cu care merge... insa nu prea stie viteza medie. In general este retinuta viteza cu care s-a circulat pe un segment de drum si nu viteza medie de la plecare pana la sosire. In general viteza medie e de 50 - 58 km/ora, atunci cand avem o viteza maxima cam de 120 km/h. De obicei la un drum in tara, daca se scoate media vitezei peste 60 km/h, inseamna ca soferul s-a miscat intradevar destul de repede.

    Viteza medie de 115,6 km/h ... deja e dublul vitezei medii normale de 50 - 58 km/h. Probabil ca viteza atinsa a fost in intervalul 170 - 200 pe sectoare de traseu, ca sa se poata ajunge la o astfel de medie, conditii in care consumul nu este mare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru