Fioravanti va prezenta doua concepte la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.03.2009
Designerii italieni de la Fioravanti vor prezenta doua concepte la Salonul Auto de la Geneva.

Casa de design Fioravanti va prezenta conceptele LF1 si TRIS la Salonul Auto de la Geneva. In fiecare an, casa de design Fioravanti prezinta un concept nou la Geneva, traditie care va implini zece ani. Primul concept este cu totul nou, iar cel de-al doilea este o abordare noua a unei idei mai vechi.

Conceptul LF1 este inspirat puternic din principiile de design din Formula 1. Acest concept incearca sa acopere spatiul dintre cercetarea din Formula 1 si vehiculele de productie. Cel de-al doilea concept pe care il vor prezenta italienii de la Fioravanti este TRIS.

Acest concept a debutat in anul 2000 si este un automobil cu trei usi, cu care Fioravanti spune ca va revolutiona design-ul vehiculelor low-cost cu ajutorul unui lant de dezvoltare simplificat. Costurile de dezvoltare, utilare, productie si asamblare vor fi reduse simtitor cu ajutorul acestui concept. Spre exemplu, cele trei usi sunt identice, iar blocurile optice si stopurile au aceeasi forma. Casa de design Fioravanti a fost fondata in anul 1987 de Leonardo Fioravanti – un designer veteran de la Pininfarina, care a desenat Ferrari 308 GTB si 288 GTO, printre altele.

Via | Motortrend

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru