Ford a aprobat un pachet de tuning pentru Focus RS

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.04.2010
Cei 500 de clienti ai lui Focus RS500 i-au facut pe cei de la Ford sa verifice si sa aprobe un pachet de tuning pentru versiunea standard a lui Focus RS, care va oferi 350 CP si 460 Nm.

Esential

45 CP in plus ofera pachetul Mountune pentru Ford Focus RS, singurul kit de tuning aprobat de cei de la Ford.
20 Nm in plus dezvolta Ford Focus RS Mountune, oferind un total de 460 Nm.

Cei de la Ford au anuntat ca aproba oficial un pachet de tuning pentru Focus RS, care ridica performantele motorului de 2.5 litri al acestui model la 350 CP si 460 Nm. Astfel, clientii care s-au grabit sa isi cumpere un Focus RS500 in doar 12 ore au fost "egalati" de un pachet de tuning aprobat oficial de Ford. Desi modelul lor ofera 350 CP in configuratie standard, pachetul de tuning realizat de cei de la Mountune ofera aceleasi performante si nu incalca garantia standard oferita de cei de la Ford. Mai mult decat atat, cele 500 de exemplare limitate vor putea fi egalate in materie de performanta de cele 4400 de exemplare Focus RS, in cazul ipotetic in care acestea ar fi echipate cu acel pachet de tuning. Singurul lucru care a ramas "special" la cele 500 de exemplare ramane vopseaua speciala si tablitele de identificare de pe consola centrala.

In prima faza, pachetul de tuning Mountune Performance este disponibil doar in Marea Britanie, urmand ca programul sa fie extins la nivel european. Cei de la Ford au efectuat numeroase teste pentru a se asigura ca pachetul nu are un impact nedorit asupra motorului, lucru care elimina garantia standard.

Acest pachet de tuning este singurul upgrade destinat Focus RS aprobat de Ford si reprezinta singurul pachet post-vanzare care nu afecteaza conditiile de garantie standard ale producatorului. Astfel, cel mai puternic hot-hatch cu tractiune fata din lume tocmai a devenit mai puternic, totul cu aprobarea producatorului.

Modificarile operate de cei de la Mountune include integrarea unui intercooler mai mare, utilizarea unui filtru de aer de dimensiuni extinse, inlocuirea sistemului de evacuare cu unul cu un diametru mai mare si montarea unei pompe de benzina ceva mai perfromante. Unitatea ECU a acestui model a fost recalibrata pentru utilizarea noilor resurse la maximum. Mountune ofera si alte upgrade-uri aprobate de Ford pentru anumite piete pentru modelele Focus ST, Fiesta 1.6 Ti-VCT si pentru generatia anterioara a lui Fiesta ST.

"Colaborarea dintre Ford si Mountune a produs o serie de pachete upgrade ale performantelor dinamice pentru modele precum Focus ST sau Fiesta si suntem increzatori ca pachetul dedicat Focus RS se va dovedi un succes asemanator.

Editia limitata RS500, dezvaluita in cadrul Salonului Auto de la Leipzig va reprezenta experienta extrema in materie de Focus RS, in timp ce noul pachet upgrade aprobat de Ford pune la dispozitia posesorilor de RS posibilitatea de a imbunatati performantele masinii pana la limitele superioare ale seriei limitate.", a declarat Matthias Tonn, responsabil pentru programul Focus RS500.

Via | Ford

 

Comentarii (2)

  • Focus RS plus :)
    Asa se fac progresele in lumea auto. Dupa efortul celor de la Mountune Performance, Ford s-a decis sa puna si mai multa putere pe puntea fata. Inca un model care scrie istoria auto, multumita colaborarii dintre o marca de prestigiu si o firma de tuning.
    Cred ca era firesc sa se intample asa, din moment ce s-au vandut toate unitatile de Focus RS500 in numai 12 ore. Probabil si cele 4400 unitati de 350 cp se vor vinde intr-un ritm bun.
    0 0
  • cristi
    ford focus rs
    Masina visurilor mele.......Cel mai performant hatch si cel mai frumos...!!!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru