Ford a produs 6 milioane de unitati Fiesta la fabrica din Koln

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.05.2010
Ford sarbatoreste productia a sase milioane de unitati Fiesta la fabrica din Koln. In total, Fiesta a fost produs in peste 12 milioane de unitati.

Fabrica Ford din Koln a produs exemplarul Fiesta cu numarul 6.000.000. Uzina din Germania lucreaza inca din 1979 alaturi de omoloaga sa din Valencia pentru productia modelului de clasa mini de la Ford, care a atins peste 12 milioane de unitati produse pana in acest moment. Anul acesta, Ford Fiesta a devenit cea mai bine vanduta masina la nivel European, surclasandul pe Volkswagen Golf.

"Succesul lui Fiesta vorbeste de la sine. Design-ul inovator combinat cu solutiile tehnologice avansate se bucura de apreciere deosebita in randul clientilor. Hotarul reprezentat de sase miloane de unitati produse reprezinta un moment istoric pentru fabrica din Niehl, ceea ce ar trebui sa faca toti angajatii nostri sa fie foarte mandri. Nu este un succes doar pentru Ford, ci si pentru Koln, Westphalia-Rin de Nord si Germania", a declarat ken Macfarlane, vicepresedintele responsabil pentru productia Ford Europa.

Fabrica Ford din Koln are 4.300 de angajati care construiesc in fiecare zi 1.885 unitati Fiesta si Fusion.

Sistemul flexibil de productie al acestei fabrici are trei schimburi. In 2009, uzina germana a construit 406.200 de vehicule in total, dintre care 55.700 erau Fusion si 350.500 erau Fiesta. Noul Ford Fiesta a debutat in productie la fabrica germana in august 2008.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • Am avut o Fiesta Sport model 2001, si tot timpul am crezut ca fusese lovita in fata, dar vazand poza din acest articol, care este o poza de prezentare, imi dau seama, ca asa vin ele din fabrica, cu un spatiu de un deget intre far si bara....
    1 6
  • anti-prostie
    no lasa mai claslexion ca nu toate Fordurile sunt ca Volvo-urile tale
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru