Ford a vandut peste 500.000 de exemplare Fiesta in primul an de productie

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.11.2009
Noul Ford Fiesta a fost vandut in peste jumatate de milion de unitati de la introrducerea sa in productie in septembrie 2008. Modelul Fiesta a devenit cel mai bine vandut competitor din segmentul sub-compact in Europa in 2009.

Ford sarbatoreste vanzarea a peste 500.000 de unitati ale modelului Fiesta in primul an de productie al acestei generatii. Constructorul american de automobile doreste sa introduca modelul de clasa sub-compacta si pe piata din Statele Unite ale Americii, alaturi de alte piete din Asia in decursul anului viitor. Astfel, vanzarile acestui model sunt pe cale sa atinga culmi noi odata cu lansarea pe pietele respective. Ford a inceput promovarea lui Fiesta pe piata din Statele Unite ale Americii prin intermediul unei campanii intitulate Fiesta Movement, care a inclus acordarea a 100 de exemplare de test unor bloggeri din aceasta tara.

La nivel international, Ford Fiesta a adaugat o serie de premii importante palmaresului sau, printre care se numara: Premiul Red Dot pentru design international, Car of the Year 2009 acordata de publicatiile "What Car?" si The Sun Motors, dar si Masina Anului 2009 in Croatia si Grecia. In afara de aceste titluri, modelul este cel mai bine vandut competitor din clasa subcompacta la nivel european, conform unui studiu realizat de Jato Dynamics.

Succesul lui Ford Fiesta pe piata europeana i-a ajutat pe cei de la Ford sa isi mareasca cota de piata cu aproape 0.5 procente in decursul ultimului an.

Astfel, in septembrie 2009 Ford a inregistrat o cota de piata de 9.2 procente in Europa, avand astfel cel mai ridicat nivel al sau din anul 1999. Modelul Fiesta este disponibil si pe pietele din China, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud. Incepand cu vara viitoare, modelul Fiesta va debuta si in Statele Unite ale Americii.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru