Ford anunta pierderi in primul sfert al anului, dar castiga incredere pe piata

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.04.2009
Desi Ford a anuntat o pierdere neta de 1.4 miliarde de dolari in Q1 2009, faptul ca nu apeleaza la ajutor guvernamental trnsforma compania in castigatorul american actual al crizei.

Ford a anuntat astazi oficial ca primul sfert al anului 2009 a fost terminat pe minus, pierderea neta fiind de 1.4 miliarde de dolari. In conditiile in care anul 2009 este unul de criza, acesta va reprezenta pentru compania americana al treilea an incheiat pe pierderi. Ultimul an in care Ford a anuntat profit este 2006.

Cu toate ca situatia financiara Ford nu este una foarte buna, oficialii companiei au anuntat ca nu au de gand sa apeleze la ajutoare si imprumuturi guvernamentale, cum s-a intamplat in cazul celorlalti doi giganti ai industrei auto de peste Ocean, GM si Chrysler. Asta pentru ca Ford are, se pare, destui bani pentru a trece peste probleme si pentru a-si realiza obiectivul principal, acela de a reveni pe profit in 2011.

"Rezultatele noastre din primul sfert al anului reflecta mediu de afaceri extrem de dificil cu care ne-am confruntat si cererea scazuta pentru masini la nivel mondial. In ciuda provocarilor, Ford a progresat puternic in privinta planului de transformare castigand cota de piata prin noi produse, reducand datoriile, coborand cheltuielile si costurile structurale si stabilind noi contracte cu Uniunea Sindicatelor", a declarat Alan Mulally, presedintele companiei americane.

Analistii auto de peste Ocean afirma ca Ford se afla pe un drum bun, castigand in aceasta perioada mai ales la capitolul incredere.

"Desi Ford nu castiga bani in acest moment, compania reuseste sa castige increderea pietei in conditiile in care isi mentine targetul fara a apela la ajutor din partea Guvernului. Se pare ca Ford beneficiaza de faptul ca sunt cei mai buni dintre cei cazuti", sustine Patrick O'Hare, analist Briefing.com, citat de AFP.

via | AFP (inreg)

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru