Ford Fiesta, aproape de borna 170.000

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.04.2009
Ford a publicat astazi un comunicat oficial in care arata ca din toamna lui 2008 si pana in prezent a reusit sa vanda aproape 170.000 de unitati Fiesta.

Esential

108.000 unitati Fiesta a vandut Ford de la inceputul anului.

In timp ce in Statele Unite oficialii Ford se dau de ceasul mortii pentru a depasi criza economica si perioada de vanzari slabe, divizia europeana a gigantului din Detroit se simte relativ bine. Oficialii europeni ai companiei au anuntat ca au reusit sa vanda pana in prezent aproape 170.000 de exemplare ale modelului Fiesta, de la lansarea sa din toamna lui 2008.

Hatchback-ul popular s-a vandut in 108.000 de unitati anul acesta, ba mai mult, in luna martie modelul a inregistrat cel mai mare numar de exemplare livrate vreodata: 52.800. Cifra de vanzari se va imbunatati probabil in 2010, atunci cand subcompactul va fi lansat oficial si in Statele Unite.

Desi Fiesta s-a vandut foarte bine, divizia europeana nu a fost nici ea ocolita de efectele crizei economice. In primul trimestru al anului 2009, Ford a vandut pe cele 19 piete europene pe care activeaza 352.200 de vehicule, ceea ce inseamna mai putin cu 69.200 de unitati sau 16.4%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008.

In ciuda acestor rezultate negative, Ford si-a imbunatatit cota de piata cu jumatate de procent, ajungand la 9.4%, cea mai mare valoare inregistrata in primul trimestru de compania americana, din 1998.

via | CarScoop

Comentarii (2)

  • ok
    am vazut chiar ieri unul pe strada, e un pas mare inainte fata de vechiul model fieste, bravo lor
    0 0
  • Bethurbazal
    Opinie
    Eu am facut un drive test care mi-a relevat un punct slab al acestui model: scaunele din fata sunt inguste si confortul soferului si pasagerului lasa de dorit. E drept ca eu am vorbit prin prisma unui om corpolent. Poate tinerii si doamnele se vor simti confortabil. Eu am facut comparatie cu confortul dintr-un Grande Punto pe care-l conduc zilnic. In rest, interiorul e ok, sistemul audio e foarte bun, iar exteriorul e tot ok.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru