Ford introduce pedalele reglabile

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 19.05.2008
Pedalierul reglabil poate fi intalnit de acum pe masini, Ford dezvoltand acest sistem pentru confortul pasagerilor.

Esential

55 mm este diferenta maxima de ajustarea a pedalelor pe modelele Ford.

Ford a dezvoltat un sistem de ajustare a pedalierului, un avantaj pentru siguranta si confortul pasagerilor. Pentru unii conducatori auto, reglarea scaunului si volanului nu este de ajuns pentru a-i asigura nivelul de control necesar pentru o calatorie cat mai placuta si mai sigura. Cumparatorii de Ford Focus si C-Max se pot bucura in curand de o pozitie de condus perfecta datorita posibilitati de reglare a pedalelor.

Sistemul introdus de Ford permite deplasarea pedalierului cu 55 mm mai aproape de scaunul soferului. Acest lucru imbunatateste confortul si controlul conducatorilor auto care gasesc pedalele prea indepartate atunci cand scaunul si volanul sunt reglate perfect. In acelasi timp, reglarea pedalelor poate fi un inconvenient neplacut atunci cand automobilul este condus in mod constant de doua sau mai multe persoane. Dimensiunile diferite ale fiecarui conducator pot fi acomodate fara a se face multe schimbari la pozitionarea scaunului si oglinzilor.

“Pentru unii clienti este dificila identificarea unei pozitii a scaunului care sa aiba o distanta confortabila fata de pedalier si volan, in acelasi timp.

Cu pedalele reglabile, soferul poate aranja pozitia sa la volan precis si usor folosind comutatorul montat pe scaun”, spune Thomas Svensson, inginer Ford de dezvoltare a sistemului de franare.

Sistemul ajustabil foloseste un motor electric pentru a muta pedalierul, comutatorul de control fiind localizat pe una din partile scaunului. Pozitia “zero” a pedalelor este in acelasi timp o pozitie fixa, permitand picioarelor un spatiu maxim. Toate ajustarile aduc pedalierul mai aproape de scaunul soferului. Sistemul este disponibil ca optiune pe noul Ford Focus si C-Max in combinatie cu ambele tipuri de transmisie – manuala sau automata.

Via | Automotoportal

Taguri: C-Max, Focus, Ford

Comentarii (1)

  • Fericiti cei manelisti cu duhu
    Manelistu ala mic o sa fie foarte fericit. ... Apropos: Poza este extrem de edificatoare ... NOOOOT!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru