Ford isi plateste angajatii sa demisioneze

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.11.2008
Ford a creat un plan de plati compensatorii pentru angajatii care sunt dispusi sa renunte la locul de munca.

Conform FreePress , compania americana Ford a creat un plan de plati compensatorii pentru angajatii sai. Acest plan ofera recompense financiare angajatilor Ford care se hotarasc sa renunte la locul de munca. Decizia a fost luata de oficialii companiei pentru a micsora pierderile in crestere ale Ford. Compania americana a pierdul 8.6 miliarde de dolari in prima jumatate a acestui an.

Compania intentiona sa renunte la 8.000 angajati in prima jumatate a acestui an. Ford a estimat recent ca are in jur de 4.200 angajati de care nu are nevoie, in principal din cauza scaderii cererii pentru modelele si reperele pe care acestia le produceau. Planul de plati compensatorii nu esteo idee noua pentru Ford, compania gandind un prim astfel de proiect inca din anul 2005. Prin acest plan, 39% din angajatii Ford au renuntat la locul de munca din compania americana.

Campania de promovare a planului de plati compensatorii a devenit in schimb din ce in ce mai agresiva. Oficialii companiei au creat un site unde fostii angajati vorbesc despre reusita lor in schimbarea carierei si in gasirea unui loc de munca potrivit. Majoritatea marturiilor fostilor angajati sunt filmate si sunt sub forma de prezentare.

Site-ul companiei Ford este mai complex decat pare la prima vedere, acesta continand si sfaturi pentru schimbarea carierei, bursa de job-uri, precum si recomandari pentru pensionare sau pentru redactarea unui CV. Din totalul de 60.100 angajati din America de Nord, mai putin de 3.000 au renuntat la locul de munca in schimbul platilor compensatorii.

Angajatii sunt pusi intr-o postura cel putin dificila, daca renunta de buna voie la slujba trebuie sa isi reorienteze cariera, iar daca acestia raman la acelasi loc de munca risca in orice moment disponibilizarea din cauza cererii scazute pentru modelul pe care acestia il produc.

Via | TruthAboutCars

 

Taguri: Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru