Ford Mustang turbodiesel pentru Europa?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.04.2010
Ford ar putea lansa viitoarea generatie Mustang in Europa alaturi de un motor turbodiesel V6. Motivul: atragerea clientilor.

Atat de pomenita globalizare pe care cei de la Ford o aplica incepand cu noile generatii Fiesta si Focus pe intreaga sa gama va atinge si unul dintre monstrii sacri ai segmentului muscle car american. Conform informatilor publicate in cursul zilei de ieri de jurnalistii auto de peste Ocean, Ford are de gand sa dezvolte un viitor Mustang care sa aiba aceeasi forma peste tot in lume, diferentele urmand sa fie facute de motoare. Iar la acest capitol apare informatia interesanta pentru noi: Mustang-ul destinat Europei ar putea sa aiba sub capota implicit un diesel, strategie care are rolul de a atrage clientii europeni spre modelul american.

Conform primelor date, principalul pretendent la intrarea in gama Mustang ar fi motorul diesel V6 de 3.0 litri care echipeaza in acest moment Jaguar XF si XJ. Unitatea pe motorina dezvolta in versiune Jaguar 270 CP si 600 Nm, reusind sa asigure performante de top in conditiile unui consum evident mai scazut decat cel al unor unitati V6 sau V8 pe benzina.

Aparitia lui Mustang in Europa nu ar fi o surpriza, Chevrolet anuntand acum doua luni ca va lansa noul Camaro pe Batranul Continent in cursul anului 2011.

Ramane insa de vazut daca un Mustang diesel va reusi sa eclipseze sau nu vanzarile unui Camaro care va fi disponibil exclusiv pe benzina.

via | Autoblog

Comentarii (6)

  • schumi
    ...
    Cu alte cuvinte Mustagul e corcit cu un magar si se tranforma intr-un catar :D.
    13 1
  • the hep
    cuplu
    cam mic cuplul de 440 la 270 cp
    1 3
  • cuplu
    cred ca e gresit ...jaguarul V6 de 3.0 are cuplu de 600Nm .

    http://www.fastestlaps.com/carJaguar_XF_30_V6_Diesel__270_BHP.html
    2 0
  • mircea
    @the hep, @flo
    Corect, s-a rezolvat.

    Merci pentru sesizare.
    6 0
  • adrian
    traditia dispare
    Of, Doamne, ce ti-e si cu globalizare asta si goana dupa vanzari...
    Sper sa nu le vina vreo idee pe la Ferrari sau Lamborghini, desi ultimii s-ar putea 'imprumuta' imediat de la Audi.:(
    1 0
  • asmaticu
    eclipsa
    poa sa le eclips.... la cat e benzina in Eu... Si apai Camaro e ... Camaro, nu Corvette
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru