Ford: "Noua generaţie Mustang va avea un design modern"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.09.2011
Designerul şef al celor de la Ford a declarat că noua generaţie Mustang va încerca să adopte un design ceva mai modern, fără a abandona influenţele retro.

Esential

2014 este anul în care va debuta noul Ford Mustang.
50 de ani de existenţă va aniversa Ford Mustang în anul 2014.

Dacă până nu demult Ford nu avea de ce să îşi facă probleme pe segmentul muscle-car-urilor, acolo unde Mustang era stăpân absolut, odată cu apariţia noilor Chevrolet Camaro şi Dodge Charger americanii nu au mai fost atât de siguri de statutul lor. Tocmai de aceea lansarea unei noi generaţii a best-seller-ului Mustang este o provocare capitală pentru designerii Ovalului Albastru.

Jay Mays, şeful de design Ford, a declarat săptămâna trecută că actualul model va primi totuşi o restilizare pentru a creşte apetitul clienţilor. Designerul a refuzat însă să vorbească despre modul în care va arăta noua generaţie a muscle-car-ul, aşteptată să debuteze oficial în 2014, fix în anul în care Mustang împlineşte 50 de ani de existenţă.

Tocmai această vârstă venerabilă va face ca noua generaţie să renunţe într-o mare măsură la aspectul retro cu care ne-am obişnuit. "Oportunitatea de a lansa noua generaţie în anul în care modelul aniversează jumătate de secol trebuie să ne facă să dorim satisfacerea toturor fanilor actuali ai Mustangului, dar şi să ne ajute să câştigăm alţii noi.

Fără îndoială modelul trebuie să arate ca un Mustang încă de la prima vedere. Însă pentru a face asta nu avem nevoie de chiar atât de multe elemente definitorii din punct de vedere estetic", a declarat Mays.

Aşadar, noua generaţie a modelului intens aclamat pe continentul american va încerca să abordeze o nouă direcţie de design, fără a abandona însă influenţele retro şi elementele tradiţionale ale unui muscle-car.

via | automotivenews

Comentarii (1)

  • mda
    sper sa nu-l kkleasca si p-asta, asa cum au facut cu focus ST.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru