Ford Shelby GT 500 Convertible - un nou muscle-car pur la Chicago

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.02.2012
Varianta decapotabilă a modelului Shelby GT 500 a fost dezvăluită oficial la Chicago. Ford a vrut astfel să celebreze cum se cuvine cei 20 de ani împliniţi de divizia de performanţă SVT.

Esential

650 de cai putere dezvoltă noul Shleby GT 500 Convertible.

Ford a dezvăluit astăzi la Salonul Auto de la Chicago noul Shelby GT 500 Convertible. Varianta cu acoperiş mobil era aşteptată încă de la Detroit, însă oficialii Ovalului Albastru au decis să omagieze oraşul care a găzduit în urmă cu 20 de ani, pentru prima dată, debutul unui model creat de divizia SVT (Special Vehicles Team).

Sub capota muscle-car-ului american se regăseşte acelaşi motor V8 de 5.8 litri, capabil să dezvolte 650 de cai putere şi 813 Nm. Deşi nu a anunţat timpul necesar pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h, Ford a dezvăluit faptul că noul Shelby GT 500 Convertible este cu 3.5 secunde mai rapid pe circuitul de la Sebring decât predecesorul său.

Pentru a aniversa cum se cuvine cei 20 de ani şi pentru a onora divizia SVT, Ford a inscripţionat numele acesteia în pragurile noului Shelby GT 500 Convertible.

Kerry Baldori, şeful diviziei SVT Global Performance Vehicles, a declarat: "Varianta decapotabilă Shelby GT 500 este la fel de performantă precum fratele său coupe.

Toate modificările aduse acestui proiect au avut ca scop desăvârşirea unui model decapotabil capabil să strălucească pe circuit fără a uita de îndatoririle unei maşini cu utilizare zilnică." 

via | carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru