Ford unifica diviziile de performanta RS (Europa) si SVT (SUA)

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.02.2010
Ford a anuntat ca destinele diviziilor sale de performanta, RS in Europa si SVT in Statele Unite, vor fi conduse de Jost Capito. Acesta va incerca obtinerea unei linii de modele universale.

Ford a anuntat oficial ca Jost Capito, omul care a stat in spatele dezvoltarii noului Ford Focus RS, va prelua fraiele ambelor divizii de performanta ale constructorului american. Capito va incerca sa creeze o linie comuna pentru divizia europeana RS si pentru cea americana SVT (Special Vehicle Team), ambele responsabile pentru dezvoltarea unor versiuni de performanta ale modelelor de serie.

Ford incearca astfel sa creeze un statut de performanta universal, care ar urma sa ofere cea mai noua tehnologie si cele mai noi cunostinte in domeniu, ambelor divizii. Decizia de globalizare reafirma intentia presedintelui Alan Mulally de a crea in interiorul Ford echipe de ingineri universale.

Capito a explicat ca prima consecinta a unificarii celor doua divizii va fi transferul de ingineri intre Europa si Statele Unite pentru o mai buna familiarizare cu gama de modele de peste Ocean si de pe Batranul Continent. Schimbul de experienta va ajuta la stabilirea unor parametri universali de performanta si manevrabilitate.

Pentru clienti, aceasta mutare va insemna modele de performanta ce vor putea fi vandute dintr-o regiune in alta fara prea multe modificari si un drum deschis pentru modelele europene catre piata din Statele Unite.

via | motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru