Ford va cauta un comparator pentru Volvo luna viitoare

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.01.2009
Ford va derula procedurile formale necesare vanzarii marcii Volvo incepand cu luna viitoare, cu toate ca nu are inca un cumparator oficial.

Ford se straduieste de ceva timp sa vanda Volvo, dar negocierile purtate cu mai multe companii nu au prezentat inca o solutie finala. Compania americana a decis sa urmeze procedurile necesare vanzarii marcii Volvo incepand cu luna viitoare, in ciuda faptului ca nu are inca un cumparator. Partenerii de discutie ai Volvo include companii cum ar fi Daimler, BMW, Renault si o serie de companii Chineze.

Potrivit cotidianului Detroit News, Ford va trimite documente de vanzari catre posibilii clienti in decursul saptamanilor viitoare, in speranta ca va primi primele oferte pana la sfarsitul lunii viitoare. Purtatorul de cuvant Ford, Mark Truby, a confirmat faptul ca Ford ia in considerare vanzarea marcii Volvo, dar a refuzat sa comenteze informatiile privind posibilii cumparatori.

O companie chineza ar avea de profitat in urma achizitiei companiei Volvo, mai ales avand in vedere cercetarile efectuate de producatorul suedez in domeniul sigurantei. Printre producatorii chinezi interesati de Volvo sunt companii precum Shanghai Auto, Chery Auto, Changhan Auto si Guangzhou Auto.

Vanzarea companiei Volvo era in discutie de ceva vreme, dar oficialii Volvo au asigurat presa ca nu iau in considerare vanzarea companiei.Problemele financiare ale companiei Ford obliga directorii acesteia sa isi reduca drastic cheltuielile. Spre deosebire de rivalii sai din Detroit, Ford nu a cerut inca asistenta financiara din partea guvernului american, desi i s-a promis un imprumut in valoare de 9 miliarde de dolari.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru