Ford va comercializa versiunea electrică a lui Focus în 19 oraşe americane în 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.11.2010
Versiunea electrică a lui Ford Focus va fi introdusă în producţie alături de noua generaţie a modelului compact de la Ford. Debutul este anunţat pentru 2011, dar modelul le este rezervat americanilor în primă fază.

Oficialii Ford au anunţat că vor introduce versiunea electrică a lui Focus în Statele Unite ale Americii în cea de-a doua parte a lui 2011. Modelul nu va debuta într-un singur loc, ci în 19 oraşe importante din Statele Unite ale Americii. Versiunea electrică a lui Focus se fabrică la uzina din Michigan şi va ajunge în Atlanta, Denver, Austin, Houston, Boston, Chicago, Detroit, Los Angeles, San Francisco, San Diego, New York, Orlando, Phoenix, Tucson, Washington şi altele.

Odată cu debutul american, cei de la Ford vor cerceta viabilitatea introducerii acestui model şi pe alte pieţe. Astfel, există posibilitatea ca versiunea electrică a actualei generaţii Focus să fie pusă în vânzare alături de noua generaţie a lui Focus pe unele pieţe. Asamblarea se face în aceeaşi fabrică, cel puţin pentru versiunea americană, neexistând informaţii despre o eventuală versiune electrică a lui Focus destinată pieţei din Europa. Dacă ar fi existat, cei de la Ford au păstrat secretul foarte bine, dar cei de la Ford nu se mai grăbesc acum deoarece oricum nu vor mai fi primii care introduc un vehicul electric de serie în Europa.

În comparaţie cu actualele vehicule electrice puse la vânzare şi testate în Europa, modelul Focus EV prezintă un sistem de răcire a acumulatorilor. Acest lucru înseamnă că modelul nu are probleme de autonomie din cauza supraîncălzirii, iar temperaturile scăzute pot fi contracarate cu ajutorul unui sistem de încălzire.

Deşi prezintă un sistem de control a temperaturii acumulatorilor, Focus EV nu prezintă o garanţie mai mare pentru baterii decât oferă rivalii mărcii Ford.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru