Ford va lansa la Geneva noul B-Max, care urmează să fie produs la Craiova

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.12.2010
Ford va prezenta la Salonul Auto de la Geneva, ediţia 2011, un nou model de segment B, capabil să rivalizeze cu Opel Meriva. Producţia acestuia va fi asigurată de uzina de la Craiova.

Ford se pregăteşte intens pentru ediţia de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva, unde intenţionează să expună un model complet nou, de segment B. Este vorba despre modelul subcompact care va fi produs la uzina românească de la Craiova, începând cu sfârşitul lui 2011.

Botezat de presa internaţională B-Max, modelul va încerca să rivalizeze cu mult mai popularul Opel Meriva, propunând publicului european spaţiul unui monovolum mic, combinat cu versatilitatea specifică segmentului familist.

Un purtător de cuvânt al diviziei europene Ford a confirmat existenţa planurilor de producţie pentru un model de clasă B la uzina din Craiova, însă a refuzat să dea mai multe detalii. Cu toate acestea un lucru este cert: vânzările modelului produs la Craiova vor demara în prima jumătate a lui 2012.

Noul B-Max va fi dezvoltat pe platforma subcompactului Fiesta, introdusă pentru prima oară în 2008. Dimensiunile îi vor permite minivan-ului să transporte până la cinci pasageri şi să adopte o deschidere glisantă a uşilor spate.

Aceste ingrediente ar trebui să fie necesare pentru a putea contraataca Meriva, liderul segmentului din 2003 până în prezent.

Ford a declarat anul acesta că intenţionează să producă 150.000 de unităţi ale modelului B-Max la Craiova, un total din care 80% va merge la export. Constructorul încearcă să crească astfel capacitatea de producţie a uzinei româneşti, care nu a fost exploatată suficient de la preluarea sa, în urmă cu doi ani.

via | automotivenews

Comentarii (3)

  • sii c-max
    scot B-max atunci pentru ce au facut C-max sau grand c-max......
    2 5
  • @dac
    probabil sunt din clase diferite
    4 2
  • crysti09
    Pai ca si opel Zafira si Meriva asa va fi si C-Max cu B-Max...
    faptul ca va fi produsa in Romania, ar putea sa insemne ceva pentru economie....
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru